(Star sport)
(Star sport)

Saldanja se pohvalio: Samo jedan Brazilac je dao više golova od mene ove sezone u evropskim ligama

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 09:48

Partizanov napadač već napustio Beograd

Najbolja sezona u profesionalnom fudbalu je okončana. Došao, video, ostavio trag i već otišao. Za Mateusa Saldanju je boravak u Srbiji završen pre poslednjeg kola, pošto je uz dozvolu kluba napustio Partizan i propustiće završni duel u okviru plej-ofa sa kragujevačkim Radničkim (subota, 18.00, TV Arena Premium 1).

To znači da neće biti u prilici da podeblja ionako dobar učinak, oličen u podatku da je postigao 17 golova i trenutno je sa Milošem Lukovićem iz IMT-a prvi strelac Mozzart Bet Superlige. Hoće li osvojiti Zlatnu kopačku takmičenja očigledno mu nije važno, zaputio se u Brazil i na privremenom oproštaju od Beograda dao sebi oduška. Pohvalio se Saldanja podatkom da je na drugom mestu liste najefikasnijih Brazilaca u ligama širom Evrope.

Izabrane vesti

Nije malo dostignuće, ako se zna da na hiljade momaka iz te države igra na teritoriji Starog kontinenta. Samo je jedan dao više prvenstvenih golova od Saldanje. U pitanju je Igor Tijago, koji je u dresu Klub Briža bio precizan 18 puta na belgijskim terenima. Partizanov napadač ostavio je iza sebe i te kako poznata imena u svetu fudbala i time se pohvalio na društvenim mrežama, pre nego što se ukrcao u avion čija je krajnja destinacija Južna Amerika.

Saldanji u leđa gleda Vinisijus Žunior, jer je dao 15 golova za Real u Primeri. Slično važi za Evanilsona, autora 15 pogodaka u opremi Porta. Na koti 11 nalazi se Rišarlison, jer je toliko puta pogodio za Totenhem u Premijer ligi. Po deset puta su bili precizni Andre Silva (pre nego što je napustio Vitoriju Gimaraiš i prešao u Sao Paulo), Realov Rodrigo i Vilijan Žoze iz Betisa.

Neko će primetiti da su takmičenja neuporediva i reći da neukusno konstatovati da je Saldanja bolji od Vinisijusa. Tačno! No, sam pogled na listu njemu i te kako znači, jer je odigrao sezonu života i ko zna kakve bi mu brojke bile da se početkom prolećnog dela prvenstva nije povredio i odsustvovao više od dva meseca. Čak i tako rovit je dao gol Crvenoj zvezdi u prvom derbiju u 2024. i ciklus završio kao nikad pre. Štaviše, kad se zbroje svi golovi na prethodnim adresama (Brazil, Kina, Južna Koreja i Azerbejdžan) Saldanja ne može da dobaci do 17, koliko ih je postigao u Partizanu.

Zato je i dobio voljno da ode na raspust pre drugih. Dogovor sa rukovodiocima je da se pojavi u „Zemunelu“ 16. juna, plan je da odradi pripremni period, učestvuje i na turniru u Moskvi, odigra kvalifikacije za Ligu šampiona, pomogne Parnom valjku u pokušaju proboja ka grupnoj fazi Lige šampiona, a onda bi mogao da bude prodat.

To žele i on i klub. Svi osim navijača. Mada, za njihov stav niko u Humskoj ne mari.


tagovi

Mateus SaldanjaFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara