Saldanja kruni status kod Stanojevića: Šta imam od toga kad neko da dva gola, a mi izgubimo sa 2:6?

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.07.24. | 12:40

„On je naš najbolji igrač, ali meni su potrebne timske pobede“, pojasnio trener Partizana

Prvi je strelac ekipe i Mozzart Bet Superlige za prošlu sezonu, dao je Mateus Saldanja sve golove na uvodne dve utakmice ovog leta, ali to Aleksandra Stanojevića ne interesuje. Bar ne na način da bi Brazilac trebalo da uživa povlastice, a na osnovu izlaganja šefa stručnog štaba Partizana deluje ne samo da ih nema, nego da će morati nešto da menja u preostalom vremenu koje bude proveo u Beogradu.

Saldanja je bio strelac za pobedu nad Napretkom, dvaput je bio precizan u Lublinu, u katastrofi od kijevskog Dinama (2:6), a onda je u Ubu ostao na klupi i nije ulazio, a nije ni bilo potrebe, jer je Đorđe Jovanović postigao dva gola na povratničkom debiju za crno-bele. Zato i dilema, da li će revanš sa Ukrajincima početi Brazilac za koga se zna da odlazi na kraju leta, ili Srbin doveden kao njegova alternativa.

Izabrane vesti

„Sačekaćemo sa tom odlukom i videti u kom pravcu ćemo ići. Ne interesuje me da li je neko dao dva ili tri gola. Šta imam od toga? Izgubite, a neko daje golove. Za mene je samo merodavno koliko ko pruža na terenu. Želim da svako potvrdi poziciju. Saldanja je naš najbolji igrač individualno, ali nama su potrebne timske pobede i timska igra. Potreban nam je tim! Tako ću koncipirati svoja razmišljanja. Nebitno ko se kako zove, to će biti Partizan kakav želim i iz koga „izlaze“ igrači koji daju 15 ili 20 golova. Sve kao posledica timske igre“, precizirao je trener Stanojević uoči revanša sa Dinamom.

Način na koji je pričao harizmatični stručnjak sugeriše da se Saldanja ne uklapa (zasad) u njegov model.

„Svaki trener ima svoje zahteve. Nije lako, potrebno je vreme da se uklopi, ali zamislite da izgubite sa 2:6 i kažete da je neko bio odličan. Malo je degutantno. Tako gledam na fudbal. Niko nije dobar, kad izgubiš sa 2:6. Ni trener! Samo me kolektiv interesuje“.

Nastavio je identičnim tonom, iz čega se može zaključiti da Brazilac kruni status kod novog trenera.

„Kako da izdvojim nekog u pozitivnom smislu. Prošle sezone izgubimo prvenstvo, kup, Evropu i pričamo kako je neko sjajan. Morate nešto da promenite. Došao sam da promenim. Da se igrala Evropa, prezimilo u njoj, da smo bili konkurentni za trofeje, e onda bismo mogli da pričamo da je neko dobar. Ne možete da kažete da je dobro. Onda sam ja došao i dalje nije dobro, ali probaćemo da podignemo sistem vrednosti. Iz tog razloga ne volim da pričam o pojedincima. Svako mora da se bori za klub, onda za sebe“.

Ostala je, ipak, slika iz Poljske, kako Saldanja slavi gol, okreće se ka tribini, kasnije kači to na Instagram profil... Reklo bi se – samoisticanje.

„Porodica je tamo da ga gleda posle dužeg vremena. Senzitivan je momak, prvi put je igrao pred roditeljima za nas, tako da je njima posvetio gol iz penala“, objasnio je Stanojević.


tagovi

Mateus SaldanjaAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara