©Starsport
©Starsport

Saldanja konkurencija Depaju i Koreji: Grci žele Partizanovog Brazilca

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.08.24. | 17:37

Grčki klub u napadaču iz Humske vidi rešenje na poziciji devetka

Prethodna sezona uaicala je da Mateus Saldanja dospe u žižu interesovanja inostranih klubova, međutim u želji da ostvare uspeh u evropskim kvalifikacijama crno-beli su stopirali bilo kakvu priču o odlasku Brazilca sve do jeseni.

Iako su pred Partizanom još dva internacionalna koraka do jeseni u Evropi ili eliminacije, priča o budućnosti napadača je ponovo postala aktuelna. Naime, prema navodima grčkih medija AEK je pokazao ozbiljno interesovanje za Saldanju u kojem vide rešenje za poziciju centarfora.

Izabrane vesti

Atinski klub označio je kao prioritete angažman levog beka i špica, međutim potraga za devetkom traje već nedeljama. Vicešampion Grčke leto je dočekao sa namerom da osveži ofanzivu, te su klub napustili napadači Ezekejel Pons , koji je za 9.000.000 evra prodat Hjustonu, Tom van Vert , Serhio Arauho i Aleksander Kalens.

U potrazi za pojačanjem AEK-u su pažnju privukli između ostalih Memfis Depaj i Hoakin Korea, međutim u prvi plan dospeo je Saldanja. Pisali su grčki mediji da je AEK spreman da Depaju ponudi najveći ugovor u grčkom fudbalu, dok su u pregovorima sa Argentincem presdstavnici kluba iz Grčke igrali na kartu napadačevog statusa u Interu i činjenicu da je prethodne sezone bio prosleđen u Marselj.

Aktuelna situacija uticala je da Atinjani redukuju apetite (mada bi Saldanjino obeštećenje moglo da bude u rangu Koreionog, pa čak i više), te su fokus usmerili ka nešto manje zvučnim imenima. Podsetimo, na kraju sezone Saldanja se našao na radaru niza turskih klubova, a njegov agent je tvrdio da ga žele i Lil, Everton i Sporting, međutim priče o trensferu su prolongirane.

Tada su procene bile da Partizan za najboljeg strelca u prethodnoj sezoni može da inkasira i osmocifreno obeštećenje. Govorilo se i da su crno-beli odbili ponudu tešku 8.000.000 evra, međutim ostaje pitanje u kojoj meri su se promenili tržišna cena Brazilca i interesovanje klubova posle bledog počekta sezone Partizana. Istini za volju, i pored loše otvorene sezone kluba iz Humske, Saldanja je na četiri zvanične utakmice postigao tri gola i potvrdio da je spreman da nastavi gde je stao proletos.


tagovi

FK PartizanMateus SaldanjaAEK Atina

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara