(MN Press)
(MN Press)

Saldanja kaže da su mu u Srbiji ukrali jedan gol: U Mađarskoj idem do 25

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.09.24. | 11:12

„Ne volim da se ističem kao pojedinac, timski sam igrač“, predstavio je sebe novi špic Ferencvaroša

Kao i sa mnogim strancima ranije, Humska je oporavila Mateusa Saldanju. Dokazano na praktičnom primeru. Pre dolaska u Partizan, računajući sve klubove, Brazilac je dao 17 golova, a onda za samo malo više od godinu dana čak 21 u svim takmičenjima!

To mu je donelo zvanje prvog strelca Mozzart Bet Superlige za minulu sezonu i transfer u Mađarsku, pošto je u završnici letnjeg prelaznog roka potpisao za Ferencvaroš. Čim je stigao u Budimpeštu postavio zadao je sam sebi zadatak da bude bolji nego u Beogradu. Makar što se tiče pogodaka.

Izabrane vesti

Tokom intervjua za tamošnji Nemzetisport, reporter je podsetio doskorašnjeg špica crno-belih da je u prethodnom izdanju srpskog prvenstva bio Zlatna kopačka, postigavši 17 golova, ali je naišao na neočlekivanu repliku Mateusa Saldanje.

Mislim da sam postigao 18 u Partizanu. Na jednom meču sam uputio udarac gol, posle tog puta se lopta odbila od jednog od defanzivca i računao se kao autogol, ali za mene je to moj gol“, uverava 25-godišnji centarfor.

Urisak je da bi u zeleno-belom dresu mogao da nadmaši to ostavrenje, jer će imati bar osam utakmica u Ligi Evrope, plus mečeve u mađarskom šampionatu i kupu.

U Ferencvarošu planiram da postignem između 20 i 25 golova ove sezone. Imam šansu zato što ću biti okružen igračima koji mogu da mi u svakom trenutku da nameste šansu. Ne želim ništa da obećavam, ali sam sposoban da to uradim. Verujem u sebe, znam šta mogu, ali sam svestan da se to može samo uz pomoć saigrača. Ja sam napadač, živim od golova, ali ne volim da se ističe kao pojedinac, timski sam igrač“.

Pojasnio je Saldanja da je i na novu adresu doveo privatnog trenera, koji je proletos došao iz Brazila kako bi ga lečio od povrede.

Moja porodica se nije preselila sa mnom u Budimpeštu, vratila se u Brazil, ali je lični trener došao sa mnom. Godinama je uz mene, brine o mojoj ishrani, mada znam da i u Ferencvarošu tome posvećuju posebnu pažnju. Taj čovek vodi računa o svemu što se dešava van terena oko mene, tako da zaista mogu da se fokusiram samo na odmor, treninge i utakmice“.

Iako je prodat za 4.200.000 evra, uz procente od naredne prodaje, Mađari uveravaju da je Saldanja tržišno najvredniji igrač njihove lige i da mu je cena 8.000.000 evra.

„Čuo sam, ali me to ne zanima. Tako je bilo i u Srbiji, moja vrednost je i tamo bila najveća, nije to bitno, već učinak na terenu i želja da postignem što više golova“, zaključio je doskoršanji špic Partizana.


tagovi

Mateus SaldanjaFerencvarošMađarskaMađarska 1FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara