Ahmed Hasan Koka (©Reuters)
Ahmed Hasan Koka (©Reuters)

Saldanja i Baždar u izlogu, novi napadač preko potreban: Partizan zagrejan za špica iz Turske

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 14:16

Na meti crno-belih Ahmed Hasan Koka

Pet dugih, predugih godina Partizan je bez trofeja. Broj zagovornika promena u Humskoj raste iz dana u dan. Vodi se borba za (pre)vlast, ali i za – pojačanja. Odgovorni ne nameravaju tek tako da se sklone, da napuste pozicije, bave se poslovima, konkretno prelaznim rokom, kao da je stanje redovno.

Partizan će posle još jedne neuspešne sezone – jer drugačije ne može da se gleda na nedavno završenu kada u njoj nije podignut nijedan pehar, na stranu što su crno-beli obezbedili izlazak u kvalifikacije za Ligu šampiona – morati da izvrši remont na više pozicija. Kako bi bio konkurentiji u šampionskoj trci naredne sezone, ali i na međunarodnoj sceni. Odbrana je primarna, a biće preko potreban i napadač, jer se Mateus Saldanja i Samed Baždar nalaze u izlogu. Klub iz Humske je, prema saznanjima Mozzart Sporta, zanimljivu opciju pronašao u – Turskoj u vidu Ahmeda Hasana, poznatoog kao Koka.

Izabrane vesti

Na radaru brojnih evropskih klubova našao se Mateus Saldanja posle sezone u kojoj je dao 18 i namestio pet golova – mogla je biti i bolja, barem statistički gledano, da nije bilo povreda i odsustva sa terena – Lacio je ušao u trku za potpis Sameda Baždara, pa je samin tim računica jasna: crno-belima je neophodna dodatna opcija u napadu. Zagrejani su u Partizanu za Ahmeda Hasana (31), egipatskog centarfora, koji će krajem juna postati slobodan igrač.

Egipćanin je početkom februara, kao slobodan igrač, iz Pendika prešao u Alanju. Nije mu previše vremena bilo potrebno da postane bitan faktor u timu. Za nepunu polusezonu dao je šest goova u prvenstvu (efikasniji je bio samo Oguz Ajdin) i još tri u kupu. No, kako je potpisan kratkoročan ugovor, na leto će moći da bira. I tu Partizan vidi šansu.

Mogli bi crno-beli da ugrabe još jednog ofanzivca iz turskog šampionata bez da moraju da plate obeštećenje. Po sličnoj formuli je pre godinu dana iz Ankaragudžua u Humsku stigao Gajas Zahid. Imao je sasvim korektan učinak od sedam pogodaka i deset asistencija.

Prednost Ahmeda Hasana je i ta što ne bi imao status stranca. Rođen je u Kairu, egipatski je reprezentativac (za državni tim na 32 utakmice dao šest golova), ali ima i pasoš Portugalije, zemlje Evropske unije. Nekadašnji igrač Rio Avea (kroz mlađe kategorije stigao do seniorskog tima), Brage, Olimpijakosa, koji je svojvremeno u Kamenolom prosledio 2.000.000 evra za obeštećenje, Konje, Pendika i Alanje interesantna je opcija.

Za sada baš samo to – opcija. Krajnje primamljiva.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024FK PartizanAlanjaAhmed Hasan Koka

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara