Šaibi za Riplija, a onda Dortmundov novi biser od ko zna koliko miliona - velemajstorija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.08.24. | 20:40

Borusija pobedom započela novu sezonu zahvaljujući dvostrukom strelcu Bajno Gitensu

Viceprvak Evrope krenuo je pobedom u novu sezonu! Nuri Šahin slavio je na debiju i na tome treba da zahvali Faresu Šaibiju, odnosno da se pokloni novom biseru u Borusijnom izlogu - Džejmiju Bajno Gitensu (20).

Alžirac je u 71. minutu uspeo da promaši 'nepromašivo'; nešto što se zaista retko viđa, da bi samo četrdesetak sekundi kasnije goste iz Frankfurta stiglo ono staro, nepisano fudbalsko pravilo - kazna za promašaj.

Izabrane vesti

Bio je to početak kraja čete Dina Topmelera i njihovih nada da bi mogli nepoarženi da se vrate sa Vestfalena. U samom finišu Bajno Gitens je iz kontre još jednom zatresao mrežu Kevina Trapa i stavio tačku na ovaj susret.

Taj drugi pogodak bio je čista rutina, međutim prvi je potvrdio klasu momka koji će možda već idućeg leta u multimilionskom transferu (s pitaj boga koliko nula) preći u neki od najbogatijih evropskih klubova. 'Biciklica' kakvim se dana sve ređe pribegavao, lopta pomerena malo u desno i - bomba. Pod prečku.

Naravno, veliko je pitanje da li bi svega toga bilo da je pomenuti Šaibi u prethodnom kadru bolje postavio nogu posle ubacivanja Nilsa Enkunkua...

Ajntraht se dosta dobro nosio sa favoritom više od sat vremena u Dortmundu. Jesu Milioneri imali loptu, međutim delovali su prilično impotentno, posebno u poslednjeoj trećini terena, kada je trebalo da naprave ključni pas. Ispostavilo se da je Šahin povukao izvanredan potez ubacivanjem mladog Engleza.

Razumljivo, Gitensu ide epitet igrača utakmice. Čak i da nije postigao taj drugi pogodak, on je taj što je razmrdao Borusiju i raštimovao odbranu gostiju, koja nije naročito 'patila' do njegovog ulaska.

Utisak je da se Paskal Gros lako uklopio i da će biti veliko pojačanje za Dortmund. Skupoceni Maks Bajer dobio je šansu kad i Gitens, međutim nije imao priliku da pokaže šta ume. Prvi utisak takođe kaže da će Šahin imati ozbiljan kapital i raznolike mogućnosti, jer njegov tim može da igra i bez klasične 'devetke', a tek ćemo ga videti kad se oporavi najveće pojačanje - Seru Girasi.

Ajntraht ima ozbiljan potencijal u Ugu Ekitikeu - pokazao je ovaj momak to u nekoliko duela sa Valdemarom Antonom - zatim u Marmušu i Šaibiju (bez obzira na današnji promašaj), ali deluje da će Topmeler što pre morati da se reši Marija Gecea.

Iskusni ofanzivac više ne može ni na ime ni na iskustvo da igra ozbiljnu ulogu u sastavu koji ima ambiciju da se bori za Ligu šampiona.

BUNDESLIGA – 1. KOLO

Petak

Borusija Menhengladbah - Bajer Leverkuzen 2:3 (0:2)

/Elvedi 59, Klajndinst 85 - Džaka 12, Virc 38, 101/

Subota

Lajpcig - Bohum 1:0 (0:0)

/Nusa 59/

Frajburg - Štutgart 3:1 (1:1)

/Kubler 27, 61, Doan 54 - Demirović 2/

Hofenhajm - Holštajn Kil 3:2 (2:0)

/Kramarić 6p, 37, 87 - Bernardson 63, Mačino 89/

Augzburg - Verder 2:2 (2:1)

/Redžbečaj 16, Esende 35 - Agu 12, Ndžinma 58/

Majnc - Union Berlin 1:1 (0:0)

/Amiri 53 - Beneš 74/

Dortmund - Ajntraht 2:0 (0:0)

Bajno Gitens 71, 90+3/

Nedelja

15.30: (6,50) Volfsburg (4,40) Bajern (1,50)

17.30: (2,25) Sankt Pauli (3,50) Hajdenhajm (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara