Odluka o nastavku košarkaške sezone u Turskoj 30. aprila

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.04.20. | 09:54

Sve deluje još daleko, ali se u ovoj zemlji ipak nadaju završetku započetog

Turska je bila jedna od zemalja koja je najviše odolevala virusu korona i koja je među poslednjima prekinula sva svoja sportska nadmetanja. Brojke kažu da u Turskoj danas imamo ukupno 38.226 zaraženih osoba, a da je ukupno 812 preminulo od komplikacija izazvanih ovim virusom.

Košarka u ovoj zemlji se ne igra još od 20. marta, kada je Ministar sporta doneo odluku o suspenziji. Nekih 20 dana kasnije, iz Turske dolazi vest da će tamošnja federacija odluku o nastavku ili definitivnom prekidu sezone doneti 30. aprila.
"Pratićemo situaciju sve do kraja aprila, kada ćemo doneti konačnu odluku. Za to vreme očekujemo od klubova, igrača i svih ostalih interesnih strana da imaju razumevanje za ugovore koji su na snazi. Odluka će zavisiti od naredbi državnih institucija, kao i zahteva klubova", ističe Košarkaška federacija Turske u zvaničnom saopštenju.

Izabrane vesti

Čelnici lige dodaju da će nastavak lige značiti da mora da postoji nulti rizik od zaraze virusom korona. Cilj je da se sve nastavi čim uslovi dozvole odigravanje utakmica, naravno, pred zatvorenim tribinama.

Isto tako, Košarkaški savez Turske doneo je odluku da svi ugovori koji su trenutno na snazi budu "garantovani" nosiocima do kraja tekuće takmičarske godine.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara