(©AFP)
(©AFP)

Sadik i Gajić su preskupi, preporođeni Mbokani je prva meta Bizona

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.06.20. | 17:49

Traži se zamena za “zlatnu koku”

Dok ih “pola Evrope” vuče za rukav zbog Džonatana Dejvida, belgijski Gent polako priprema teren za dovođenje zamene.

Popularni Bizoni su obezbedili plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a od Dejvida su napravili jednog od najtraženijih maldih napadača u Evropi. Iako bi im on mnogo značio u kvalkifikacijama za elitno takmičenje, svesni su da ne mogu da ga zadrže i već pripremaju teren za dovođenje njegove zamene.

Izabrane vesti

Dva imena su se prethodnih dana pominjala po belgijskim medijima u tom kontekstu: Umar Sadik iz Partizana i Adolfo Gajić iz San Lorenca. Ipak, Gent je odustao od obojice pomenutih. Izvori belgijskih medija iz Genta kažu da im je preskupo između 7.000.000 i 8.000.000 evra koliko je Sadikova cena, odnosno 12.000.000 evra koliko Argentinci traže za Gajića.

Zato su se okrenuli jeftinijem i proverenom rešenju. Gent želi afričkog veterana Dijumersija Mbokanija koji je oživeo karijeru u Antverpenu u prethodne dve sezone. Mbokani je nekada rešetao mreže u dresu Standarda i Anderlehta, ali čim bi napustio granice Belgije, karijera bi mu išla silaznom putanjom. Nije uspeo u Monaku, Volfzburgu, Noriču, Hal Sitiju, a solidne igre je pružao samo u jednom periodu igranja za kijevski Dinamo. Ipak, u Antverpenu je opet pronašao golgeterski nerv i dao 38 golova na 76 mečeva, pa je sa 34 godine opet tražena roba.

I ne samo da je Gent zainteresovan, već i dva najveća i najbogatija belgijska kluba razišljaju o napadaču iz Konga. Anderleht i Briž takođe pokazuju interesovanje, ali Gent deluje najozbiljniji. Mbokani je slobodan igrač i izvesno je da Antverpen ne može da mu ponudi bolje uslove. Mbokani insistira na dvogodišnjem ugovoru i to je jedino oko čega se u Gentu dvoume zbog igračevih godine i neprijatne istorije povreda. 


tagovi

Diumersi Mbokani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara