(AFP)
(AFP)

Sada i zvanično: Herenven za trenera ima najboljeg strelca u istoriji Holandije

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 12:29

Biće predstavljen u utorak 21. maja, ugovor na dve godine

Nekadašnji as Fejenorda, Arsenala, Mančester junajteda i Fenerbahčea, Robin van Persi danas je predstavljen kao novi trener ekipe Herenvena.

Poznato je da je legendarni Holanđanin, nakon završetka karijere dosta pažnje posvetio usavršavanju u trenerskom poslu. Istakao je jednom prilikom da se trudi da svakodnevno prima nova znanja i upija ih kao sunđer, odnosno da što više razmišlja kao trener, a ne kao igrač.

Izabrane vesti

Trenirao je mlade ekipe Fajenorda, prvo one do 16, pa onda malo starije do 18 godina i očigledno da je svojevrsna trenerska praksa urodila plodom. Popularni Leteći Holanđanin je imao fantastičnu igračku karijeru, postigavši 50 golova za nacionalni tim, mada se pamti i ono finale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi kada im je za dlaku izmakla titula prvaka.

Nada se Van Persi da može u istom ritmu nastaviti i kao trener.

Biti trener je veoma izazovno, a ja se uvek trudim da dam sve od sebe. Želim da napredujem i pozicija glavnog trenera je baš ono što mi je potrebno da bih ostvario taj cilj. Zahvalan sam na prilici koju mi je Herenven dao, to je fantastičan klub sa velikom tradicijom i sjajnim navijačima“, rekao je Van Persi na promociji.

Uz njega će put Herenvena krenuti i Brajan Pinas koji će mu biti pomoćnik, dok će im saradnici biti Pol Simonis, Henk Briž, kao i trener golmana Rud Hesp.

Herenven je tim u kome je svojevremeno igralo mnogo poznatih imena, uključujući Klasa Jana Huntelara, Ruda van Nistelroja, a boje ovog kluba braniili su i naši Filip Đuričić i Miralem Sulejmani. Svakako da sa Van Persijem na klupi počinje nova era i biće interesantno videti koliko će ovaj klub moći da postigne u narednoj sezoni.


tagovi

Robin Van Persi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara