©AFP
©AFP

Sad je Šahin verovatno zaglibio, Dortmund mu dao "punu podršku", Emre Džan optužen da samo "trčkara"

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.10.24. | 14:16

Čelnici Borusije raspravljali o budućnosti turskog trenera i saglasili se da nema ni govora o otkazu, sugerisano mu je i da malo razmisli o tome da preseli kapitensku traku

Još je u decembru prošle godine bilo poznato da će Edin Terzić po završetku sezone napustiti klupu nemačkog velikana, a Nuri Šahin je od prvog momenta kao njegov pomoćnik projektovan za naslednika. Bivši igrač Milionera, Reala, Liverpula pratio je Terzićev rad šest meseci i asistirao mu u pohodu na finale Lige šampiona, a onda je u junu i sam preuzeo dirigentsku palicu. Veoma loše igra Borusija u dosadašnja tri meseca pod Turčinovim vođstvom, sedma je u Bundesligi, nedavno je od 2:0 došla do poraza sa 2:5 protiv Reala, za vikend je poražena od Agzburga i sve je to pokenulo spekulacije oko potencijalnog otkaza Šahinu.

Kako javljaju nemački mediji, čelnici viceprvaka Evrope održali su sastanak, na kom je akutelnom treneru ukazana puna podrška. A, znamo šta u svetu savremenog fudbala u najvećem broju slučajeva označava izrat "puna podrška", da će verovatno dobiti otkaz, ako kiksne na nekoj od sledeće tri, četiri utakmice. Dortmund već u utorak igra utakmicu Kupa Nemačke protiv Volfsburga, a veliko je pitanje da li bi u upravi Dortmunda bili tako blagonakloni, ako bi Borusija u ovako ranoj fazi sezone ostala bez šanse da se bori za trofej.

Izabrane vesti

Prethodnih dana sve se više govori o mogućnosti da Šahin razmotri opciju da Emreu Džanu oduzme kapitensku traku, uz obrazloženje da su reakcije turskog igrača tokom utakmica isuviše mlake. Traka verovatno mnogo više opterećuje zvezdu Džana, nego što on priznaje. Greške bivšeg igrača Liverpula isprepletane su iz utakmice u utakmicu. U Augzburgu je za vikend Džan lošom defanzivnom postavkom kumavao golovima dvostrukog strelca Alekisa Klod Morisa. U porazu od 5-2 u Madridu, Džan je izazvao bes i podsmeh svojih navijača, jer je samo trčao uz Realovog Vinisijusa Žuniora. Kapiten treba da maršira i maksimizuje svoje performanse, ali Džan to definitino ne radi.

Sve su prisutniji glasovi koji govore da je za Džana kapitenska traka preveliki zalogaj, da je Džanovo lice simbol poraza i krize Borusije. Da je kapitenska traka preveliki pritiska, često se govorilo i za zvezdu kakva je Marko Rojs, kom je doživeo olakšanje 2023, kada se skoro dobrovoljno odrekao trake. C je veoma ponosan što nosi traku - ali kapiten treba da maršira napred sa performansama i ne pravi učestalost nečuvenih grešaka koje trenutno redovno pravi...


tagovi

Nuri SahinBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara