Sa malih terena širom Srbije: Velikani beogradskog fudbala u ćorsokaku, Loznica juri FAP i Borac, derbi jeseni u Smederevu

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.10.23. | 11:25

Zvezda i Partizan nisu lideri ni u Omladinskoj ni u Kadetskoj ligi...

Druga reprezentativna pauza ove jeseni pravi je momenat za pregled situacije u nižim ligama Srbije. Počevši od Mozzart Bet Prve lige Srbije, pa sve do zonskih takmičenja.

Maltene u svim ligama odigrana je trećina utakmica, što će reći da imamo sasvim zadovoljavajući 'uzorak' da bi moglo da se proceni koji su kandidati za viši rang, a koji za ispadanje.

Izabrane vesti

Kada govorimo o Prvoj ligi, kao jedina dva neporažena sastava izdvojili su se OFK Beograd i Smederevo. Imajući u vidu ozbiljna pojačanja i najavu stabilizacije kluba, te usku saradnju sa Crvenom zvezdom, od Romantičara je tako nešto bilo i za očekivati. Oni će gotovo izvesno posle osam godina nazad u elitni rang. Plasman Smederevaca je možda neočekivan, ali oni ne posustaju. Nakon trijumfa protiv Grafičara proteklog vikenda u najboljoj su seriji trenutno u PLS-u (tri pobede) i derbi sa OFK-om u nedelju (15. oktobar) čekaju puni samopouzdanja.

Dan ranije očekuje nas još jedan okršaj pretendenata na visok plasman i Superligu: Inđija dočekuje Kolubaru. Ta dva tima trenutno deli samo jedan bod...

Ako ćemo u dnu tabele, sva je prilika da će Mladost GAT brže nego što se očekivalo tamo odakle je došla pre nekoliko godina, a ono što iznenađuje jeste veoma slab plasman Metalca, do ove sezone stabilnog prvoligaša.

Sada Milanovčanima izgleda sledi borba za opstanak.

PRVA LIGA SRBIJE

Dosta je tužan pogled na tabelu Srpske lige - Beograd. Jedan od najuspešnijih klubova Srbije još od kraja osamdesetih naovamo - Rad, u zoni je ispadanja i čini se da mu sledi novo srozavanje posle ispadanja iz Prve lige. Ukoliko se nešto pod hitno ne promeni. Ekipa je skromna i trenutno nema ozbiljnu podršku od strane uprave, situacija na Banjici potpuno je haotična, a budućnost Građevinara prilično neizvesna. Otuda samo dve pobede u devet kola i mesto u zoni ispadanja. Ispod Rada plasiran je još jedan tradicionalni beogradski klub - BASK, a ništa bolje ne stoji ni Sinđelić.

Verovatno najveći favorit za ulazak u PLS je Zemun, međutim on trenutno gleda u leđa Zvezdari. Razlika je, doduše, samo dva boda. Derbi Zvezdara - Zemun na programu je u poslednjoj rundi prvog dela prvenstva, 19. novembra.

U Beogradskoj zoni kolo vodi Komgrap, a za oko svakako nije prijatna pozicija još jednog velikana beogradskog fudbala - Hajduka sa Liona, koji još nema ni bod?!

SRPSKA LIGA - BEOGRAD

BEOGRADSKA ZONA

Ako je suditi po trenutno plasmanu u najjačoj vojvođanskoj ligi, od iduće jeseni mogli bismo da imamo derbi Inđije u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. Železničar je lider Srpske lige - Vojvodina i očito puca na visoko. Prate ga Sloven iz Rume, Bečej, Kabel, OFK Kikinda... Pančevački Dinamo je sa dva vezana poraza zaostao u trci sa vodećima. Bačka iz Bačke Palanke, ne tako davno superligaš, tek proteklog vikenda ostvarila je prvu pobedu ove sezone. I to protiv kulskog Hajduka. Idućeg vikenda gledaćemo dva derbija: Bečej dočekuje lidera iz Inđije, dok Kabel ide u Kikindu.

SRPSKA LIGA - VOJVODINA

VOJVOĐANSKA LIGA - SEVER

VOJVOĐANSKA LIGA - JUG

VOJVOĐANSKA LIGA - ISTOK

Prošle subote imali smo veliki derbi zapadne grupe Srpske lige posle kog je ostao samo jedan neporažen klub - pribojski FAP. Kamiondžije su na svom terenu savladale čačanski Borac 1926 rezultatom 3:1. I pored tog neuspeha Zebre su ostale prve, s bodom viška u odnosu sa FAP. Loznica je prekinula seriju loših rezultata, slavila na gostovanju Zlatiboru (1:0), no za videćim tandemom zaostaje prilično. Adut Lozničana mogla bi da bude činjenica da i protiv FAP-a i protiv Borca na proleće igraju kod kuće...

SRPSKA LIGA - ZAPAD

ZONA KOLUBARSKO - MAČVANSKA

ZONA PODUNAVSKO - ŠUMADIJSKA

ZONA ŠUMADIJSKO - RAŠKA

ZONA ZAPADNO - MORAVSKA

Na Istoku potpuna dominacija Trajala - devet utakmica i isto toliko pobeda, uz 21 postignut i samo dva primljena gola. Da su najbolja ekipa u ovoj grupi Kruševljani su potvrdili pobedama protiv glavnih konkurenata za plasman u viši rang, Jagodine i pirotskog Radničkog, i to bez primljenog gola. Zanimljivo da samo na Istoku imamo ekipe sa stopostotnim učinkom, računajući svih 16 srpskih i zonskih liga. Pored Trajala, sve pobede upisali su lider Zone Istok Timok i najbolji tim Zone Zapad - Morava 1918 iz Ćuprine.

SRPSKA LIGA - ISTOK

ZONA CENTAR

ZONA ISTOK

ZONA JUG

ZONA ZAPAD

Za kraj evo i tabela Omladinske lige Srbije, odnosno najbolje Kadetske lige naše zemlje. Ni u jednoj ni u drugoj prvo mesto ne drže Crvena zvezda i Partizan. Lider kod omladinaca potpuno zasluženo je IMT. Traktoristi su savladali su Zvezdu i odigrali 2:2 sa Partizanom. Omladinski večiti derbi na programu je 21. oktobra...

Okršaj Crvene zvezde i Partizana u kadetskoj konkurenciji takođe je na programu u narednoj rundi, već 14. oktobra, dakle u subotu.

OMLADINSKA LIGA SRBIJE

KADETSKA LIGA SRBIJE

NAPOMENA: Sve tabele preuzete su sa sajta srbijasport.net


tagovi

srpske lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara