Maks Kilman (Reuters)
Maks Kilman (Reuters)

Sa fudbala je prešao na futsal, igrao petu ligu, a danas ide u Vest Hem za 47.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 15:18

Vukovi prihvatili drugu ponudu Čekićara za kapitena

Vest Hem je uspeo, dobiće štopera kakvog je trener želeo. Makar jednog…

Nakon što je Nica odbila 30.000.000 evra za Žan Klera Todiboa, a Vulverhempton istu sumu za kapitena Maksa Kilmana, danas su Čekićari pojačali ulog i završili posao. Vulvsima je ponuđeno 40.000.000 funti što je oko 47.000.000 evra sa uključenom bonusima za Kilmana i dali su zeleno svetlo.

Izabrane vesti

Vest Hemov novi trener Đulen Lopetegi je insistirao na Kilmanovom transferu jer ga je trenirao u Vulvsima i bio mu je nezamenjiv. Generalno je Kilman bio jedan od stubova kluba sa Molinoa pošto je u prethodne dve sezone propustio samo jednu premijerligašku utakmicu. Sazreo je za korak napred i vraća se u svoj grad.

Kilman je rođen u Londonu gde je počeo da trenira fudbal u Fulamu ali je u nastavku karijere mnogo više uspeha imao u futsalu nego u futsalu. Dok je fudbalsku karijeru gradio u niželigašima poput Gilingema, Velinga, Marloua i Mejdenheda, u futsalu je sa 18 godina postao reprezentativac Engleske i igrao za tu seleckiju tri godine.

Nakon što je u Mejdenhedu odigrao prvu pravu fudbalsku sezonu upisavši 33 nastupa u petoligaškom karavanu (do tada skoro da nigde nije igrao), primetili su ga Vulvsi i doveli ga u B tim. Tadašnji trener Nuno Ešpirito Santo je osetio potencijal u njemu, prebacio ga u prvi tim i Kilman je malo po malo postajao sve bitnija karika u timu Vukova. U sezoni 2020/21 se afirmisao, a ni odlazak Ešpirita Santa nije zaustavio strelovit uspon karijere. Umesto Santa je došao drugi Portugalac Bruno Laž i kod njega je Kilman postao nezamenjivi starter, a prošlog leta i kapiten kod Gerija O Nila. Tada je potpisao novi petogodišnji ugovor ali je posle još jedne sjajne sezone postao nemoguće za Vukove da ga zadrže.

Čak se i Mančester Junajted pominjao među zainteresovanima, ali Lopetegijev dolazak na klupu Vest Hema je značio da će Čekićari svim silama krenuti po Kilmanov potpis. Nakon prve ponude koja je odbijena, klub iz istočnog Londona je ispoštovao želju trenera, pojačao ponudu i uspeo da dogovori kapitalno pojačanje.

Za očekivati je da Vest Hem dovede još neko pojačanje u štoperskoj liniji. Anđelo Ogbona je napustio klub kao slobodan igrač, a sudbina Najefa Agerda je neizvesna jer ima unosne ponude iz Saudijske Arabije i hoće u svoj arapski svet.

Moguće je da nova ponuda ode na adresu Nice za Todiboa, ali sve češće se pominje i ime irskog reprezentativca Džejka O Brajana iz Liona.


 


 


tagovi

Maks KilmanLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara