(©MN Press)
(©MN Press)

S kim će Dragan izaći pred Murata

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.10.24. | 08:26

Srpska odbrana desetkovana za novembarski meč sa Švajcarskom

Taman je Dragan Stojković rešio bar jednu dilemu: ko je idealni trio u srpskoj odbrani, kad... Sad će imati mesec dana glavobolje da potraži nova rešenja za utakmicu sa Švajcarskom u Cirihu 15. novembra.

Jer od trojice iz poslednje linije, selektor reprezentacije Srbije neće moći da računa na dvojicu: Strahinju Pavlovića, koji je dobio direktan crveni karton, pa je do disciplinske komisije da li će biti na raspolaganju i za meč sa Danskom u poslednjem kolu Lige nacija, kao i na Strahinju Erakovića, koji je dobio žuti karton koji ga suspenduje za meč u Cirihu.

Izabrane vesti

Situacija postaje još komplikovanija ako se zna da je Stojković za utakmice sa Švajcarskom i Španijom pozvao samo četvoricu štopera, iako igra sa trojicom fudbalera u poslednjoj liniji. Sva sreća što meč sa Crvenom furijom nije bio prvi na meniju, inače bi bilo panike za „sajdžije“, ovako su Orlovi nekako uspeli da se iskrpe i da izbegnu teško stradanje u Kordobi (0:3), iako je bilo neprijatno za gledanje.

Pitanje je sada s kim će Stojković Dragan izaći pred Jakina  Murata na „Lecigrundu“ u utakmici koja bi mogla da odredi sudbinu Orlova u Ligi nacija. Jer i sa bodom bi izbegli direktno ispadanje, pošto treća pozicija donosi baraž za opstanak. A druga i prva donose prvi šešir za mundijalske kvalifikacije.

Neizvesno je da li će Stojković moći da računa na Srđana Babića, koji je bio do sada alternativa Pavloviću kao levonogi štoper. Defanzivac moskovskog Spartaka nije bio u kombinaciji za ove oktobarske utakmice zbog povrede.

Na spisku je bio Srđan Babić, a neće doći. Ima povredu meniskusa desnog kolena, moguća je operacija“, rekao je Piksi na okupljanju pred Švajcarsku. Dakle, veliko je pitanje da li će moći da pomogne za mesec dana.

Miloš Veljković, koji je redovno dobijao pozive u prethodnom periodu i bio starter i na Mundijalu i na Evropskom prvenstvu, ima povredu stopala zbog koje je odigrao samo dve utakmice za Verder na početku sezone i neizvesno je kada će se vratiti na teren. Selektor je pre desetak dana rekao da Veljkovića muči Ahilova tetiva.

Pa, ako gledamo spisak štopera koji su pozivani u poslednje vreme, Stojković nema neke velike rezerve snaga. Osim mlađanog Jana Karla Simića, koji je i sada bio uz Orlove, pozive za novembar bi mogli da dobiju, sudeći po prethodnim akcijama, Uroš Spajić, kapiten Crvene zvezde, koji je bio na Evropskom prvenstvu, Nemanja Stojić, sada član Makabija iz Tel Aviva, mada je nakon EP bio samo na širem spisku i Erhan Mašović, defanzivac Bohuma, koji čas jeste, čas nije na Piksijevim spiskovima.

Nekih novih imena, barem za sada, nema na vidiku. Ali, konkurs za A tim je otvoren tamo negde do početka novembra kada će Stojković otkriti širi spisak igrača za poslednju deonicu Lige nacija.


tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara