©Reuters
©Reuters

S jednim golom po sezoni ne ostaje se na Bridžu: Čelsijev večiti višak u Ipsviču

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.08.24. | 22:18

Armando Broja nastavlja da se seljaka od pozajmice do pozajmice

Od osme godine je albanski napadač član Čelsija, ali nikako da postane miljenik istih onih navijača koje sanja da razgali već godinama. Armando Broja je u prethodne dve sezone davao samo po jedan gol u Premijer ligi, a uzimajući u obzir tako mršav učinak, nije ni mogao da očekuje ovog leta veću šansu kod Enca Mareske.

Dvostruki šampion Evrope dogovorio je odlazak 23-godišnjeg centarfora u Ipsvič na pozajmicu, a Traktor Bojsi će imati obavezu otkupa ugovora u slučaju da opstanu u Premijer ligi. Ako Ipsvič preživi povratničku sezonu u elitnom rangu, moraće da isplati Čelsiju 30.000.000 funti (oko 35.000.000 evra) na ime obeštećenja.

Izabrane vesti

Broja se mučio s vremenom za igru nakon što je izašao iz akademskog sistema Čelsija, a na sve se nadovezala povreda kolena koje je prošle godine doprinela stagnaciji njegove karijere. Momak rođen u Engleskoj pružiće dodatnu dubinu navalnoj liniji koja uključuje Lijama Delapa, Džordža Hirsta (izostaće do oktobra zbog povrede kolena), Ali Al-Hamadija i Fredija Ladapa.

Broja je proveo drugu polovinu prošle sezone na pozajmici u Fulamu gde je upisao samo osam nastupa, prevashodno zbog fantastične forme Rodriga Muniza. Video je 23 puta reprezentativac Albanije da je njegov broj 19 u timu uzeo novi član Čelsija Pedro Neto, a pride se londonski klub takođe približava potpisu ugovora sa Žoaom Feliksom.

Ovo će biti Brojin četvrti privremeni odlazak iz njegovog dečačkog kluba nakon prethodnih perioda u Viteseu i Sautemptonu. Broja je postigao šest golova u Premijer ligi za Svece u sezoni 2021/22, a upravo se ona ispostavila njegovom najboljom do sada u seniorskom fudbalu na Ostrvu. Ugovorom na Stamford Bridžu vezan je do 2028. godine, a pre Ipsviča povezivan je ovog leta sa Milanom, Bolonjom, Štutgartom, Vulverhemptonom i Evertonom.

On će postati 10. pojačanje Ipsviča ovog leta, nakon što su potpisani Arijanet Murić (Barnli, 8.000.000 funti), Ben Džonson (Vest Hem, slobodan igrač), Džejkob Grivs (Hal, 15.000.000 funti), Konor Taunsend (Vest Bromvič, 500.000 funti), Kalvin Filips (Mančester Siti, pozajmica), Jens Kajuste (Napoli, pozajmica), Omari Hačinson (Čelsi, 18.000.000 funti), Sami Smodič (Blekburn, 9.000.000 funti) i Delap (Mančester Siti, 15.000.000 funti).



tagovi

Armando BrojaLetnji prelazni rok 2024transferiČelsiIpsvič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara