©Reuters
©Reuters

Rusi zadovoljni Mažićevim efektom: Sezona bez skandala, imao je viziju od starta

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.06.24. | 14:58

Srbin zaradio pohvale na kraju prve sezone

Kraj sezone u rusiji bio je povod za svođenje računa, te je između ostalog svoj suddao Pavel Kamancev predsednik Stručne sudijske komisije u Fudbalskom savezu Rusije. Zadovoljan učinkom arbitara, Kamancev je pohvalio delioce pravde, ali se osvrnuo i na uticaj Milorada Mažića.

Izabrane vesti

"Možda nije bilo manje skandala oko suđenja, ali treba uzeti u obzir da je ova sezona bila najteža u poslednjih pet do sedam godina. Može se uporediti sa sezonom kada se postavljalo pitanje proširenja lige. Sada je mnogo teži period sa takmičarske tačke gledišta, ali smo ga prošli maksimalno bez skandala. Da, bilo je emocija, kao i nezadovoljstva kojeg će uvek biti", istakao je Rus.

Predsednik Sudijske komisije se potom osvrnuo na uticaj Milorada Mažića koji je pred početak sezone imenovan za šefa sudijama.

"Napredak u suđenju nesumnjivo je povezan sa Mažićevim dolaskom. Od starta je imao plan i viziju koje je trebalo sprovesti. Promenjen je kriterijum kada su u pitanju dueli i intervencije, kako bi svi istu kaznu doživljavali kao nešto očigledno".

Mažić je osim posla u Rusiji imao zadatke u drugim državama što jedan deo sportske javnosti nije prihvatio na pozitivana način.

"S jedne strane, odlasci su predstavljali minimalno ometanje, dok je Mažić sa druge predstavljao Fudbalski savez Rusije na najvišim FIFA trening kampovima. Nije bilo gubitka u kvalitetu u periodu kada je bio odsutan. Ipak, dobijate povratne informacije od Pjerluiđija Koline... Više je prednosti nego nedostataka", rekao je Kamancev.


tagovi

Milorad MažićRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara