©AFP
©AFP

Rusi tvrde - Drkušić i Zenit gotova priča: Ugovor na četiri godine, pa pozajmica Zvezdi

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.08.24. | 01:38

Defanzivac Sočija na prekretnici, Beograd sve izvesniji kao destinacija

Vanja Drkušić je igrač čiji se naredni korak iščekuje širom Evrope. Posle odličnih igara na Evropskom prvenstvu defanzivac Slovenije postao je interesantan klubovima iz Španije, Italije i Grčke, međutim prema poslednjim informacijama iz Rusije, sledeća destinacija biće mu Sankt Peterburg.

Kako otkriva novinar Čempionata Andrej Pankov, Drkušić će sa Zenitom potpisati četvorogodišnji ugovor, a potom će biti prosleđen na pozajmicu u Crvenu zvezdu.

Izabrane vesti

Ovakav scenario prvi put su kao opciju naveli slovenački mediji, meutim prema poslednjim informacijama deluje da su u međuvremenu utanačeni detalji prelaska.

Igrač Sočija, privukao je pažnju i PAOK-a, Verone i Sevilje, a procene su da će za otkup njegovog ugovora biti potrebno oko 3.500.000 evra.

Interesovanje za Drkušića Zvezda je pokazala još prošlog leta, ali su pregovori propali usled činjenice da su Rusi odredili obeštećenje od 2.000.000 evra što je za crveno-bele bila previsoka cena. Ispadanje Sočija iz elite delovalo je kao prilika da se eventaualno obori cena štopera, ali su njegove igre na Evropskom prvenstvu uticale da zapravo porastu apetiti prodavca.

Ranije danas, ruski mediji su preneli tvrdnju Drkušićevog agenta koji je otkrio da štopera osim Zenita žele i Lokomotiva iz Moskve i Osasuna, ali da je Slovenac najbliži odlasku u Sankt Peterburg.

Kao dalji korak projektovan je odlazak na pozajmicu iz Crvene zvezde, ali takav rasplet u velikoj meri zavisi od evenntualne realizacije transfera Nasera Đige koji je na radaru Kristal Palasa.


tagovi

Vanja DrkušićSočiZenitZenit Sankt PeterburgFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara