Vladimir Ivić (©Reuters)
Vladimir Ivić (©Reuters)

Rusi pišu: Vladimir Ivić u pregovorima sa Fenerbahčeom

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 18:10

Srpski trener navodno je već razgovarao sa sportskim direktorom turskog kluba, Mariom Brankom, a konačna odluka biće doneta do početka juna

Ima Vladimir Ivić dve titule prvaka države u Izraelu sa Makabijem iz Tel Aviva, osvojio je i Kup Grčke sa PAOK-om, sa Votfordom je u trenutku rastanka bio peti na tabeli Čempionšipa, ali pred vrhuncem dosadašnje trenerske karijere našao se u Rusiji. Srpski strateg doveo je Krasnodar do finala tamošnjeg Kupa (CSKA bio uspešniji posle penala), a dugo je njegov tim odolevao na prvom mestu Premijer lige Rusije. Ipak, sredinom marta je iznenada smenjen, iako je vodeći Zenit imao samo bod prednosti.

Takvu odluku rukovodstva ruskog kluba mnogi su smatrali nepravednom, ali ona je ostala na snazi, a 46-godišnji strateg u potrazi za novim angažmanom. Pominjalo se da Ivića želi moskovski Spartak, kao i da bi mogao nazad u PAOK gde je završio igračku karijeru četvorogodišnjim ugovorom i sa preko 100 mečeva u nogama, ali portal RB Sport pod oznakom "ekskluzivno" piše da je Vladimir Ivić u pregovorima sa Fenerbahčeom. Navodno je prva runda pregovora sa sportskim direktorom istanbulskog velikana, Mariom Brankom, već obavljena, dok bi konačna odluka trebalo da bude poznata do početka juna.

Izabrane vesti

Fenerbahče je pod vođstvom Ismaila Kartala sjajno otvorio sezonu, dugo je bio nepobediv na svim frontovima i vodio neizvesnu trku sa Galatasarejem u turskom prvenstvu, ali je nakon Fenerova dva remija u poslednjih pet utakmica branilac trofeja odmakao na velikih šest bodova. Iako se u narednom kolu, u nedelju od 18 časova, veliki rivali sastaju u međusobnom okršaju, jako je teško poverovati da će Dušan Tadić i saigrači u preostala dva kola uspeti da preotmu prvo mestu Galati.

Moguće je da su u rukovodstvu žuto-plavih svesni da je titula i ove sezone ostala nedostižna, pa da žele na leto da trgnu ekipu promenom stratega.


tagovi

Vladimir IvićFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara