Saša Ilić (©Twitter)
Saša Ilić (©Twitter)

Rusi pišu: Iliću visi otkaz nad glavom posle poraza od Nikolića

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.07.24. | 14:38

Treneru Nižnjeg Novgoroda susret sa novim prvoligašem Dinamom iz Mahačkale biće od krucijalnog značaja

Trener Nižnjeg Novgoroda Saša Ilić mogao bi već na početku nove sezone da dobije otkaz, pišu ruski mediji. Legendarni fudbaler Partizana se posle ubedljivog poraza od Marka Nikolića i njegovog CSKA (0:3) u subotu našao pod velikim pritiskom i njegov tim će morati drastično da popravi rezultate u narednom periodu ukoliko želi da sačuva posao.

Portal Euro fudbal navodi da bi Ilić veoma brzo mogao da dobije zahvalnicu od kluba, jer u upravi vlada veliko nezadovoljstvo posle prva dva meča. Pre Armejaca u Nižnjem Novgorodu je trijumfovao i Rubin sa 4:2.

Izabrane vesti

Nekadašnji trener Čukaričkog, CSKA Sofije i Atromitosa je u Nižnji Novgorod došao u maju, u finišu prošle sezone. Vodio je ekipu na osam mečeva do sada, uz učinak od samo jedne pobede, dva remija i pet poraza.

Rusi su angažovali Ilića kako bi ih sačuvao u ligi prošle sezone. U prvi mah nije izborio opstanak, ispao je u baraž, ali je tamo savladao u dvomeču drugoligaša Arsenal iz Tule (1:2, 2:0).


19.00: (1,42) Krasnodar (4,40) Dinamo Mahačkala (8,00)


Dobio je Ilić priliku da tokom leta oformi tim po svom ukusu. Doveo je Nižnji Novgorod devet novih igrača, ukupno za obeštećenje od 1.400.000 evra, ali sa Ognjenom Ožegovićem, Danom Glazerom, Lukom Vešnerom Tičićem, Nikitom Medvedevim i ostalima nisu stigli i bolji rezultati.

U narednom kolu, 4. avgusta, Nižnji Novgorod će gostovati novom prvoligašu Dinamu u Mahačkali. Ukoliko ne pobedi, mogao bi to Iliću lako da bude poslednji meč. Tako barem razmišlja fudbalski ekspert Andrej Sozin, koji je u intervjuu za Čempionšip istakao da će srpski strateg verovatno biti prvi koji će biti smenjen u novoj sezoni.

Ilić je prošle godine, baš na današnji dan (28. jul) dobio otkaz u Sofiji posle poraza od rumunskog Sepsija u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Doduše, Bugari su se tu apsolutno ogrešili o njega, jer je u sezoni pre toga doveo CSKA najbliže tituli još od pojave Ludogoreca, odnosno u poslednjih 13 godina. Ostao je bez nje tek u poslednjem kolu. Bez Ilića Armejci u minulom prvenstvu uopšte nisu uspeli ni da se kvalifikuju za neko takmičenje UEFA.

Sada međutim Iliću nedostaju rezultati koji bi mu garantovali sigurnost u Rusiji. Nadajmo se da će mu krenuti od Mahačkale. Do prve reprezentativne pauze u septembru Nižnji Novgorod će igrati još sa Himkijem, Krasnodarom, Krilja Sovjetovim i Zenitom.

RUSIJA 1 – 2. KOLO

Petak

Krilja Sovjetov – Rostov 1:3 (0:1)

/Orosko 65 – Soldatenkov 44ag, Golenkov 63, Langovič 73/

Subota

Nižnji Novgorod – CSKA Moskva 0:3 (0:1)

/Musajev 15, Divejev 50, Obljakov 79/

Dinamo Moskva – Lokomotiva Moskva 3:1 (1:1)

/Gagnidze 12, Majstorović 59, Engalameu 85 – Vorobjev 39/

Rubin – Zenit 0:4 (0:2)

/Glušenkov 37, Kasijera 44 pen, 55, Isidor 90+2/

Fakel - Akron 0:2 (0:0)

/Timošenko 65, Bakajev 77/

Nedelja

Himki - Spartak Moskva U TOKU

16.30: (2,20) Orenburg (3,45) Ahmat (3,25)

19.00: (1,42) Krasnodar (4,40) Dinamo Mahačkala (8,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1Saša IlićNižnji NovgorodMarko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara