Rusi aktivirali bombu: Aleksandar Keržakov dolazi u Srbiju, vodiće tim iz Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 09:35

Da li je to Spartak iz Subotice rešio pitanje šefa stručnog štaba

Jedan od najboljih napadača u istoriji ruskog fudbala Aleksandar Keržakov radiće naredne sezone u Srbiji, kao trener kluba iz elitnog ranga, objavio je uticajni Sport Ekspres. Isti izvor navodi da su pregovori nekadašnjeg superstara Zenita iz Sankt Peterburga i srpskog kluba u završnoj fazi, i da se realizacija posla očekuje u narednih nekoliko dana.

Na prvu loptu deluje da bi bivši reprezentativac Rusije lako mogao da završi u Subotici. Spartak traži trenera posle rastanka sa Milanom Milanovićem, a zanimljivo je da je taj klub već imao iskustva sa ruskim stručnjacima. Plave Golubove je sa promenljivim uspehom vodio Andrej Černišov, čovek koji je u prethodnoj takmičarskoj godini bio trener novobeogradskog Radničkog.

Izabrane vesti

Nema sumnje da bi dolazak Aleksandra Keržakova predstavljao dobar marketinški potez. Malo je zvučnijih imena radilo u Mozzart Bet Superligi, posebno kada je reš o strancima. Međutim, bivši napadač Zenita, Sevilje i Dinama iz Moskve nema veliko iskustvo kao trener.

Radio je u mlađim reprezentativnim selekcijama Rusije, zatim Tomsku i Njižnjiju iz Novgoroda, da bi u prvoj polovini 2023. godine okušao sreću na Kipru. Tamošnja Karmiotisa ga je smenila posle samo šest zvaničnih mečeva, na kojima je Keržakov upisao samo jednu pobedu.

Aleksandsar Keržakov je zajedno sa Andrejom Aršavinom simbol velikog preporoda Zenita iz Sankt Peterburga. Upravo su njih dvojica bili tandem koji je doprineo plasmanu u četvrtfinale Liga Evrope. Kasnije ga je put odveo u Sevilju, pošto se u transferu vrednom pet miliona evra preselio u Andaluziju. Imao je i tamo dobra izdanja, ali ni izbliza kao u rodnoj Rusiji. Vratio se u Dinamo iz Moskve, potom odradio još jedan mandat u Zenitu i počeo da se bavi trenerskim poslom.

Izgleda da će mu sledeća stanica biti Srbija.


tagovi

Aleksandar Keržakov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara