Vejn Runi (©Reuters)
Vejn Runi (©Reuters)

Runi je dobio novi posao zato što je na intervjuu znao ime ekonoma u Derbiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.08.24. | 14:00

Novi strateg Plimuta će probati da se iskupi za debakl protiv Venzdeja u prvenstvu (0:4) ove srede u 1. kolu Liga kupa Engleske protiv četvrtoligaša Čeltnama (20.45 časova)

O fudbaleru Vejnu Runiju možemo da pišemo samo u superlativima. Sa Mančester Junajtedom je osvojio sve, i Evropu i planetu, pet Premijer liga… O treneru Vejnu Runiju međutim nema mnogo toga pozitivnog da se kaže, barem zasad. Sa Derbijem je ispao iz Čempionšipa, verovatno bi i sa Birmingemom da nije prošle sezone otpušten posle svega 15 mečeva, na kojima je zabeležio samo dve pobede. Ni epizoda na klupi američkog Di Si Junajteda nije baš za pohvalu, zato su u Engleskoj mnogi bili iznenađeni što je Plimut rešio da se kocka baš sa njim.

Posle poražavajućeg početka sezone i debakla Plimuta prošle nedelje od dojučerašnjeg rećeligaša Šefild Venzdeja (0:4) ponovo su Englezi počeli da pričaju među sobom da bi Runiju bilo najbolje da pronađe neko drugo zanimanje. Šta je uopšte trebalo Plimutu da se upušta u to?!

Izabrane vesti

Odgovor je probao da pruži direktor Plimuta Nil Djusnip, koji je dao intervju pred Runijev popravni u 1. kolu Liga kupa Engleske protiv četvrtoligaša Čeltnama (sreda, 20.45). On je objasnio čitav proces.

Mi smo odradili naše istraživanje i ono je pokazalo da je Vejn najbolji od svih kandidata. Pitali smo ga tokom intervjua u maju kakav ima odnos sa stručnim štabom. Predsednik kluba ga je pitao koliko sa ljudi iz stručnog štaba Derbija je sedeo izvan posla, a on mu je odmah rekao i kako se zovu ekonom i čovek koji održava teren Derbija. Ima sjajne odnose sa ljudima, a to nam je veoma važno“, kazao je Djusnip za Dejli mejl.


20.45: (1,57) Plimut (3,80) Čeltnam (5,50)


Zasad atmosfera u svlačionici nije uništena, uprkos teškom prvenstvenom porazu. Runi još uživa puno poverenje, mada je direktor Pilgrima priznao da nekadašnji reprezentativac Engleske tek mora da se dokaše na klupi.

Ekipa ga je prihvatila veoma dobro. Jasno je da ga poštuju zbog svega što je postigao kao igrač, jedan od trojice najboljih u svojoj generaciji. Nema potrebe da navodim ko su druga dvojica. Međutim, poštovanje mora da stekne i kao trener, a ono što za sada radi pokazuje da poseduje veliki kvalitet. Komunikativan je, odličan u razgovorima jedan na jedan. Ne znam samo da li je shvatio još uvek koliko su njegove reči snažne“, rekao je Djusnip.

LIGA KUP ENGLESKE – 1. KOLO

Sreda

20.45: (2,40) Hal Siti (3,30) Šefild Venzdej (2,75)

20.45: (1,57) Plimut (3,80) Čeltnam (5,50)

21.00: (1,58) Lids Junajted (3,90) Midlzbro (5,20)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup EngleskeVejn RuniPlimutČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara