Marijus Štefanesku na promociji u FCSB (©YouTube)
Marijus Štefanesku na promociji u FCSB (©YouTube)

Rumunska prevara: FCSB kupio igrača, pa mesec i po dana izbegava da ga plati

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.08.24. | 14:35

Gazda Sepsija Laslo Diosegi pred susret svog kluba sa Univerzitateom Kluž (ponedeljak, 18) izneo u javnost sav prljav veš velikana iz Bukurešta

Bizarna situacija u Rumuniji, ali opet nekako poznata i tipična za fudbal na Balkanu. Prvi čovek Sepsija Laslo Diosegi je pred prvenstveni meč njegovog kluba sa Univerzitateom iz Kluža (ponedeljak, 18) izdao saopštenje strogo osuđujući gazdu FCSB-a Điđija Bekalija da mu duguje 1.570.000 evra i javno zahteva da mu se taj novac uplati do kraja radne nedelje.

Reč je o tačnoj svoti koju se šampion Rumunije obavezao da uplati na račun Sepsija ovog leta za transfer 26-godišnjeg krilnog napadača Marijusa Štefaneskua. Svoti koju klub iz Sfantul Georgea još nije dobio.

Izabrane vesti

Ono što je posebno zanimljivo je da je Štefanesku već odigrao 11 mečeva za FCSB ove sezone, po pet u kvalifikacijama za Ligu šampiona i domaćem prvenstvu, te jednu u Superkupu Rumunije. U Superkupu je postigao gol protiv Korvinula vredan prvog trofeja u sezoni, u pobedi od 3:0, a potom je dao gol i u 5. kolu protiv Farula (3:2) u domaćem šampionatu.

Marijus Štefanesku je već uspeo da postigne gol za FCSB. Ne želim da započnem skandal, ali više ne mogu da ćutim. Ono što se desilo nije normalno. Mislim, iznenađen sam, jer je u potanju FCSB. Javnost mora da bude obaveštena, da nismo uzeli nijedan lei za Štefaneskua do ovog trenutka, iako je trebalo da nam uplate 1.300.000 evra“, navodi se na početku saopštenja koji je potpisao Diosegi.


18.00: (2,30) Univerzitatea Kluž (3,30) Sepsi (3,20)


Gazda Sepsija je objasnio kako su tekli čitavi pregovori u poslednjih mesec i po dana.

Dogovor je bio da plate 1.300.000 evra, plus porez, a da od toga 300.000 ode na njegovom matičnom klubu Klužu. Dogovor je postignut 1. jula, na sastanku su bili Điđi Bekali i Valeriju Argaseala, a obećano nam je da će do 10. da legne novac na naš račun. Međutim, to se nije desilo. Devetog jula nas je gospodin Argaseala zamolio da pomerimo rok za nedelju dana. Prihvatili smo. Potom, sredinom jula nam je rečeno da oni čekaju na novac od transfera Florinela Komana u Katar i da se strpimo do kraja meseca. Razumeli smo situaciju. Međutim, kako nam ni tada nije uplaćeno ništa, 2. avgusta smo zvali FCSB, ali niko nam se nije javio. Atila Hadnađ je razgovarao sa gospodinom Bekalijem preko poruka, a on nam je garantovao da će 500.000 evra da bude uplaćeno do prošlog petka i još 500.000 naredne nedelje, bez jasnih odrednica kada bismo dobili ostatak novca“.

Zato, Diosegiju nije ostalo ništa više osim da javno zapreti FCSB-u tužbom.

Danas je ponedeljak, mi i dalje nismo dobili ni cent. Sada Sepsi mora da uplati svojih 270.000 evra na ime poreza, kako ne bismo kasnije plaćali kamatu. FCSB nije smeo da nas dovede u ovu situaciju. Mi moramo da isplatimo i nove plate, nemamo taj novac za porez. Obećali smo određene svote i novim igračima. Ovo je nemoguća situacija! Apelujem zato na gospodina Bekalija da ispuni svoje obećanje. Sepsi je računao na ozbiljnost FCSB-a, i to je naša greška koju nećemo ponoviti. Očekujemo brzo naš novac. Ne želimo da pravimo skandal i da se đalimo UEFA“.

Ono što ipak nije opcija, iako bi zakonski mogla da se desi – Štefanesku se neće vraćati u Sepsi.

Štefanesku se neće vraćati u Sepsi. Ne želimo da blokiramo njegov napredak. Što se nas tiče taj transfer je konačan. Ono što me je šokiralo je što nisam očekivao ovako nešto od kluba poput FCSB-a. Hoćemo naš novac brzo, do kraja nedelje, jer tada ističe rok za plaćanje poreza“, zaključio je saopštenje Diosegi.

RUMUNIJA 1 – 6. KOLO

Petak

Unirea Slobozija – Petrolul 1:2 (1:1)

/Gele 29 – Radulesku 40, Tudorije 77/

Univerzitatea Krajova – Glorija Buzau 5:1 (2:0)

/Maldonado 35, Bana 45, Mitrica 64, Mekvabišvili 73, Kapatina 84 – Budesku 67/

Subota

Botošani – UTA Arad 1:0 (0:0)

/Sadiku 79/

FCSB – Politehnika Jaši 0:1 (0:1)

/Bordejanu 27/

Rapid Bukurešt – Dinamo Bukurešt 1:1 (0:0)

/Petrila 53pen – Selmani 79pen/

Nedelja

18.00: (2,30) Univerzitatea Kluž (3,30) Sepsi (3,20)

21.00: (1,80) Farul (3,50) Hermanštat (4,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1SepsiFCSBMarijus Štefanesku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara