Rukometašice pred direktnim plasmanom na OI

Vreme čitanja: 1min | sub. 21.03.20. | 09:36

Ispunjavaju sve kriterijume ako ne bude kvalifikacija

Čudan paradoks u svetu sporta. Međunarodni olimpijski komitet i Japan ne planiraju da odlože početak Olimpijskih igara u Tokiju, a u velikom broju sportova ni kvalifikacije nisu dovedene do kraja.

U tom košu je i ženska rukometna reprezentacija Srbije, koja je trebalo već da odigra kvalifikacioni turnir u Đeru protiv Rusije, Mađarske i Kazahstana. I do danas bi se znalo da li će učestvovati na Igrama.

Izabrane vesti

Međutim, zbog pandemije virusa korona turnir je odložen, pa ponovo zakazan za jun. Samo što više nije izvesno ni da li će se i tada moći igrati. Kao alternativno rešenje, MOK i predstavnici svih svetskih sportskih asocijacija smislili su da se umesto kvalifikacija izbor učesnika obavi na osnovu poslednjih rezultata na velikim takmičenjima.

Šta bi to za rukometašice Srbije značilo? S obzirom na to da su na poslednjem Svetskom prvenstvu osvojile šesto mesto i da je od rivalki sa kvalifikacionog turnira samo Rusija bila bolja (četvrto mesto), to bi značilo da će pulenke selektora Ljubomira Obradovića dobiti kartu za put u Tokio, piše Žurnal.

Ako se uzme i drugi kriterijum, da od svih selekcija koje se još nisu kvalifikovale na OI treba izabrati šest, Srbija je po rezultatu na petom mestu i ponovo bi upala u grupu koja ide u Tokio.

Bilo bi to prvi put još od 1988. godine da naša ženska rukometna selekcija zaigra na Olimpijskim igrama.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara