Rukavina pred Partizan: Krivo mi je što utakmica nema značaj, mislio sam da će biti spektakl

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.12.19. | 08:06

"Nadao sam se da ćemo imati za šta da se borimo, pa da će stadion biti pun", kaže bek Astane

Povratak na stadion sa kojeg se vinuo u fudbalske visine. Sa kojeg je otišao u redove velike Borusije Dortmund. Vraća se Antonio Rukavina u dom Partizana, kluba čiju je nosio kapitensku traku, ali ovog puta da igra protiv njega.

Desni bek Astane će u četvrtak uveče zaigrati protiv crno-belih u meču poslednjeg kola Lige Evrope. Ipak, ono što ga čini tužnim je što duel u Humskoj neće imati rezultatski značaj ni za jedan od dva kluba. I Partizan i Astana su izgubili šanse da se bore za proleće u Evropi, pa je samim tim i naboj pred utakmicu daleko manji. A, manje je i interesovanje navijača.

Izabrane vesti

Samo to kvari raspoloženje Rukavini pred 90 poslednjih minuta u sezoni, u 2019. godini, za njega i njegov klub, jer je verovao da će pred punim tribinama Grobara staviti tačku na sezonu.
Žao mi je što utakmica, takmičarski gledano, ne znači ni Partizanu, ni nama. Najviše mi je krivo zbog atmosfere na stadionu, jer posle žreba i kako se odvijala situacija u grupi, razmišljao sam da će u poslednjem kolu bodovi biti potrebni i Partizanu i nama, pa još da nas čeka međusobni duel na JNA u poslednjem kolu. Verovao sam da će biti spektakl. Nisam ni pomišljao da može da se dogodi ovakva situacija. Pretpostavljam da neće biti ni mnogo gledalaca, još su najavili i kišu... Tako da, nije baš utakmica za poželeti kada je igra u pitanju, ali imamo za šta da se borimo, za prestiž, bodove, za novac za klub“, kaže Rukavina za MOZZART Sport.

Neobična je situacija za Astanu pred ovaj meč. Prvenstvo je završila pre mesec dana i u međuvremenu je odigrala samo jednu utakmicu, protiv Mančester junajteda u Nur-Sultanu (2:1). Jasno je da ekipa nije u punom takmičarskom pogonu, što Partizan dodatno čini favoritom.
Kazahstanci su već navikli na to, tako godinama funkcionišu, imali su tu situaciju u prošle godine. Nije samo što nije bilo  utakmica, već smo u ovih mesec dana imali i dve pauze po pet-šest dana. S jedne strane je dobro, jer je sezona završena, ciljevi ostvareni, ali čudno je zbog Evrope. Prošle godine se desilo da nam je za prolaz bio potreban bod iz dve utakmice, sa Dinamom iz Kijeva i Renom i obe smo izgubili. Može biti da je zbog toga, što nismo u takmičarskom ritmu. Mada, pre dve godine je Astana prošla grupu, a u poslednjem kolu je slavila u Pragu 1:0. Tako da, čovek baš ne zna šta da očekuje“.

Koliko je Rukavini žao što Astana ne može dalje, žao mu je i što je Partizan na sada već epski način u Hagu pre dve nedelje ispustio pobedu od životnog značaja protiv Alkmara (2:2).
Mi smo taman završili našu utakmicu kada je Partizan počeo. Nisam stigao da gledam prvo poluvreme, ali kada sam video da crno-beli vode 2:0, iznenadio sam se. Nisam to očekivao. Najpre zbog toga kako je AZ izgledao protiv nas ili možda bolje reći, kako smo mi izgledali protiv njih. Očekivao sam da će Partizan baš teško doći do pobede u Holandiji, još je Alkmar imao ludu seriju, gol-razliku 24:0 pre te utakmice. Taman sam pomislio kako je to sjajan rezultat, kako zbog Partizana, tako i zbog ove naše utakmice, da će navijači napuniti tribine da bodre crno-bele, a onda je došlo onih poslednjih 10 minuta. Partizan je odigrao jako dobro tu utakmicu, taktički odlično, ali ono što se dogodilo na kraju dešava se jednom u 10-15 godina. Pitanje je kada će se tako nešto ponoviti“, ističe Antonio Rukavina.

Prvi put protiv Partizana u Humskoj. U dugoj i bogatoj karijeri i to da se jednom Rukavini desi...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara