Rukavina pred gostovanje na Old Trafordu: Ako sam mogao da pobedim Real i Barselonu, možda mogu i Mančester

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.09.19. | 17:29

„Malo ko voli Astanu za protivnika“, dobro je raspoložen srpski bek

Nije Mančester junajted što je nekad bio. Kako je počeo ovu sezonu, neće se skoro vratiti na stze stare slave, međutim... Ko da pobedi na Old Trafordu ili izvuče remi, a da je unapred prežaljen u očima fudbalske javnosti, može da smatra da je uradio bitnu stvar, jer kakav god da je Mančester je uvek – veliki.

Tako razmišljaju i u svlačionici Astane, koja u četvrtak veče baš u Engleskoj otvara Ligu Evrope, u grupo posebno zanimljivoj našim ljubiteljima fudbala, jer je u njoj i Partizan. Sudariće se na terenu dvojica srpskih reprezentativaca, Nemanja Matić i Antonio Rukavina, te iako mnogi misle da će domaćin lako to tri boda, u Kazahstanu provejava mišljenje da bi baš Astana mogla do podviga. Zato novinar tamošnjeg portala sports.kz na nekoliko mesta tokom itervjua sa Rukavinom priziva potencijalno iznenađenje i pita iskusnog desnog beka šta će uraditi ako njegov tim slavi u domu Crvenih đavola.
Tokom karijere umeo sam da pobeđujem Real Madrid i Barselonu (u dresu Viljareala, op. au), tako da bi i eventualnu pobedu nad Crvenim đavolima pamtio ceo život. Naravno, velika je čast pojaviti se na stadionu Mančestera, a još ako bismo na njemu slavili predstavljao bi to uspeh za ceo kazahstanski fudbal“, vidi šansu za iznenađenje Antonio Rukavina.

Izabrane vesti

Jasno je, doduše, da je tim Ole Gunara Solskjera favorit, pre svega zbog tradicije, imena, međutim, imajući u vidu da je nekoliko puta zaribao od početka Premijer lige svašta je moguće. I veća su se čuda u fudbalu dešavala.
„Pre svega, ovo je utakmica za uživanje. Svaki dečak koji počne da trenira fudbal mašta da se jednog dana pojavi na stadionu poput Old Traforda. Naravno, teško je reći da ćemo pobediti u Engleskoj, ali neke šanse svakako imamo. Moraćemo da se oslonimo na taktičke zamisli i na ono što mi možemo. Zašto da ne? U fudbalu je sve moguće, ali je pre svega važno da uživamo u ovom meču. Prvi put ću igrati na Teatru snova i taj duel bi trebalo da doživimo kao čast za svakog od nas“.

PARTIZAN PROLAZI GRUPU L LIGE EVROPE – KVOTA 4,50

Drago je Rukavini što će samo nekoliko dana posle druženja u reprezentaciji opet imati priliku da se sretne sa Nemanjom Matićem. Jedino što će za razliku od duela Srbije sa Portugalom i Luksemburogom sad biti na suprotnim stranama.
Kad su izvučeni parovi poslao mi je Nemanja poruku u stilu: „ko bi rekao...“ Neće biti lako nama, ali neće biti ni fudbalerima Mančestera. Malo igrača u svetu fudbala voli da ima Astanu za rivala u Evropi, zbog dugačkih avionskih letova, promene vremenskih zona, našeg veštačkog terena... Nadam se da ću, ako ništa drugo, sresti Nemanju Matića sutra i da ćemo otići na večeru. Kad smo se nedavno videli rekao mi je da grupa zanimljiva, pogotovo što je u njoj i tim iz naše države, Partizan. Matić jedva čeka gostovanje u Beogradu. Pričali smo i šansama, jasno je da je Mančesteru važno ne samo da pobeđuje u svakoj utakmici i da prođe grupu, već i da ode do kraja, smatram ga jednim od favorita za osvajanje Lige Evrope“.

A za kraj grupne faze, u poslednjem kolu, 12. decembra, zakazan je duel Partizana i Astane u Beogradu. Možda bude odlučujući za plasman u narednu fazu takmičenja. Pre toga isti rivali odmeriće snage 3. oktobra na Astana areni.
Svaka utakmica u Ligi Evrope je poseban doživljaj. Za mene će posebno  biti značajni dueli sa Partizanom, u smislu šansi da prezimimo na međunarodnoj sceni. Osim Zorana Tošića, sa kojim sa igrao dok sam bio među crno-belima, dobro poznajem još golmana Vladimira Stojkovića, kao i povratnika Lazara Markovića, sa kojima sam delio svlačionicu reprezentacije. Dosta prijatelja imam u Partizanu, ovog će biti prvi put da se srećemo otkako sam otišao, već sad se neobično osećam, ali takav je fudbal. Biće lepo da se opet pojavim u Humskoj“, zaključio je Antonio Rukavina.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara