Veljko Ilić (© Starsport)
Veljko Ilić (© Starsport)

Rudarska pobeda TSC-a nad Traktoristima, Veljko Ilić sačuvao tri boda neverovatnim odbranama

Vreme čitanja: 5min | ned. 21.07.24. | 21:40

Rezervisti Pantović i Jovanović kreirali pobedu na startu sezone - 1:0 protiv IMT-a

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole/

Upisao je TSC tri boda na otvaranju sezone i debiju novog trenera Deana Klafurića, ali mnogo teže nego što se možda očekivalo protiv ekipe koja se proletos borila za opstanak u Mozzart Bet Superligi. IMT je savladan sa 1:0 tek nakon izmena u drugom poluvremenu i majstorije Saše Jovanovića kojom je omogućio Milošu Pantoviću da se upiše u strelce tačno 20 minuta pre kraja. Strepeli su potom domaćini u poslednjih desetak minuta, kada je gostujuća ekipa počela da stvara prilike kao na traci. Ipak, odlični Veljko Ilić uspeo je da sačuva prednost i ulepša otvaranje sezone u Bačkoj Topoli.

Izabrane vesti

Sa samo dva nova fudbalera je zaigrao TSC u odnosu na prošlu takmičarsku godinu. Šansu su kao starteri od novajlija dobili Marko Lazetić i Luka Capan. Mogao je napadač na pozajmici iz Milana da se upiše u strelce, stvorio je sebi šansu, ali je izostala završnica.

Slaviće Topolčani večeras Sašu Jovanovića, koji je izgleda kako stariji sve bolji. Vrhunski je probio u 70. minutu po levoj strani, centrirao spoljnim delom stopala te omogućio Milošu Pantoviću da neometan pošalje pogodak u nebranjenu mrežu.

Dostojan otpor su pružili večerasTraktoristi. Sa četiri bonus igrača u prvoj postavi uspevali su da se brane vrlo disciplinovano i efektivno, ali nisu imali rešenje kako da izdrže do kraja. Na momente je sevnula po koja kontra pretežno preko Vladimira Radočaja, imali su prilika i iz prekida, ali svesni su i sami izabranici Milana Đorđevića da se na ovakvim utakmicama šanse moraju iskoristiti na vreme. Samo u poslednjih deset minuta su mogli do dva, možda i tri pogotka i da su imali malo više koncentracije u završnici, a da na golu Topolčana nije bio Veljko Ilić, verovatno bi ishod meča bio drugačiji.

Malčice tenzija na početku, opipavanje pulsa i onda prva prava šansa za domaći tim preko Milana Radina. Jedan od najboljih fudbalera Topolčana iz prethodne sezone našao se u šansi unutar kaznenog prostora gostiju, ali je njegov udarac bio izblokiran. Vreme je prolazilo, TSC nije uspevao da nametne svoj tempo niti da stvori prostor iz kojeg bi ugrozio mrežu Nemanje Belića. Traktoristi su se disciplinovano branili, te vrlo organizovanom defanzivom uspevali da zaustave napade tima iz Bačke Topole, makar i na ivici šesnaesterca.

Na izmaku pola sata igre, Marko Lazetić je mogao do prvenca, posle nekoliko odbitaka lopta mu se odbila kao na tacni, te je visoki napadač gađao pravo u Nemanju Belića. U tim momentima su domaći dodali gas, tražili su i penal posle nove šanse Marka Lazetića, ali je ruka defanzivca IMT-a bila u položaju koji nije za prekršaj. Nije gostujući tim previše pretio, vredan pomena je bio samo udarac Vladimira Radočaja pred kraj prvog dela igre. Pomenuti igrač Traktorista pravio je najviše problema domaćima, pa su preko njega stigle i još dve prilike, oba puta su defanzivci domaćih ipak uspešno intervenisali.

Prodisali su fudbaleri domaćeg tima u nastavku, sa dve izmene na poluvremenu je uspeo stručni štab Topolčana da unese tečnost u igru, pa su u samo par minuta igrači u belim dresovima uspeli da stvore dve izuzetne šanse. Mihajlo Banjac je imao slobodan udarac na nekih dvadeset metara od gola, dok je Aleksandar Ćirković pokušao da pogodi dalji ugao ali mu se isprečio na Nemanja Belić.

Umalo da gosti šokiraju TSC kada je probio po levoj strani Aleksandar Lutovac nakon borbe sa Jovanom Vlalukinom, poslao loptu na peterac, gde je šut Nikole Krstića uspeo da blokira Veljko Ilić. Još jednu vrhunsku priliku su imali Traktoristi, Veljko Ilić je ispustio loptu koju je uhvatio po proceni sudija van kaznenog prostora. Francuski internacionalac Kur je pokušao iz prekdia, ali je šutirao u živi zid.

Odahnula je klupa Topolčana nakon 70. minuta igre, posle odličnog prodora Saše Jovanovića i još bolje asistencije, praznu mrežu Nemanje Belića je pogodio Miloš Pantović.

Kao da su u tim trenucima gosti bili presečeni, a onda su iznenada dodali gas i stvorili u samo par minuta više prilika nego za ceo meč. U takvoj situaciji su domaći morali da strepe, naročito nakon što je udarac Nikole Glišića prošao pored stative samo par centimetara. Nimalo naivan nije bio ni pokušaj glavom Marka Jevtića, koji je Veljko Ilić skrenuo u prečku. Kao hobotnica je delovao mladi čuvar mreže TSC-a u poslednjim trenucima, odbranivši još jednu stopostotnu šansu koju su stvorili gosti.

Duboko u nadoknadi, sam na Nemanju Belića je izašao Bence Šoš. Samo da šutira pravo u iskusnog golmana Traktorista, koji su nakon toga imali još malo nade da mogu do boda, ali ga nisu osvojili.

MOZZART BET SUPERLIGA - PRVO KOLO

TSC - IMT 1:0 (0:0)

/Pantović 70/

Bačka Topola

Stadion TSC Arena

Sudija: Pavle Ilić

Žuti kartoni: Ćirković, Đakovac, V. Krstić, Pantović (TSC) - N. Krstić, Jović, Radočaj (IMT)

TSC (4-5-1): Ilić 7,5 – Vlalukin 6, V. Krstić 6,5, Capan 6,5, Petrović 6,5 – Milosavljević 6 (od 46. Pantović 7), Vulić 6 (od 46. Banjac 6,5), Radin 6,5, Đakovac 6 (od 84. Stanić), Ćirković 6 (od 78. Šoš) – Lazetić 6 (od 61. S. Jovanović 7)

IMT (4-5-1): Belić 6,5 – Glišić 6, Batis 6, Popović 6 (od 76. Jevtić), Konstantinov 6 (od 76. Bastaja) – Radočaj 6,5, Kijevčanin 6 (od 87. Zulfić), Kur 5,5, N. Krstić 6 (od 66. L. Luković), Lutovac 5,5 (od 76. Stevanović 6,5) – Jović 5,5

Igrač utakmice: Veljko Ilić (TSC) 7,5.


SUPERLIGA, 1. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Železničar 2:3 (1:3)

/Jovanović 29ag, Mitrović 53ag - Knežević 3, Grgić 15, Romanić 45+3/

Napredak - Partizan 0:1 (0:0)

/Saldanja 90+3/

Subota

Crvena zvezda - Jedinstvo Ub 4:0 (2:0)

/Endijaj 18, 23, Katai 53, Duarte 69/

Čukarički - Radnički Niš 2:0 (2:0)

/Ivanović 32, Cvetković 45/

Mladost Lučani - OFK Beograd 1:2 (0:0)

/Cvetinović 59 - Kahvić 86, 90+3/

Nedelja

Novi Pazar - Spartak Subotica 3:2 (2:0)

/Adešina 23, Ljajić 32, 78 - Ubiparip 83, Atule 90+2/

TSC - IMT 1:0 (0:0)

/Pantović 70/

Tekstilac - Vojvodina 1:3 (0:1)

/Davidović 90+1 - Vukanović 28, Veličković 51, Radulović 89/



tagovi

IMTTSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaMiloš PantovićSaša Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara