Raul Bobadilja - u sredini - (©AFP)
Raul Bobadilja - u sredini - (©AFP)

Rovovska bitka na Marakani, Lukina bomba i Tenk Bobadilja srušili Baiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.08.21. | 03:02

Brazil, Serija A: Fluminense prekinuo crni niz i pobegao od opasne zone

Kao i što se očekivalo, duel Fluminensea i Baije nije bio lep za oko. Mučili su se i jedni i drugi da stvore prilike, vodila se velike borba na sredini terena. Često i ne tako lepa. Čini se da šest žutih kartona i ne opisuje najbolje koliko je na legendarnoj Marakani bilo tvrdo, ali zato svega 16 šuteva (šest za domaćina) jasno ukazuje da su i jednima i drugima bile vezane noge. Na kratko se okova oslobodio Luka i projektilom iz slobodnog udarca trasirao Fluzau put ka pobedi, da bi duboko u sudijskoj nadoknadi tačku stavio iskusni Raul Bobadilja - 2:0 (1:0).

Posle šest mečeva bez trijumfa Fluminense je pokazao znake života, došao do pete pobede u prvenstvu i sa 21 bodom zauzeo 13. mesto. Baija je ostala tik iznad crte sa tri boda manje, ali bi već do kraj runde mogao da je preskočio Gremio (dva boda i utakmica manje).

Izabrane vesti

Prvo poluvreme je bilo gotovo negledljivo. Oprezna igra na obe strane, bojali su se i Fluzao i njegov večerašnji gost da ozbiljnije krenu ka golu. Strah od poraza naterala je protivnike da se unapred zadovolje bodom. Za rizik nije bilo mesta posle slabih serija rezultata i borbe za opstanak koja visi za vratom. Sreća pa krilni fudbaler sastava iz Rio de Žaneira Luka krije top u nozi. Jer da nije bilo njegove bombe iz slobodnog udarca u 36. minutu, čini se da bi mreže do poslednjeg sudijskog zvižduka ostale prazne. Ovako je vođstvo domaćina nateralo Baiju da se otvori, što je donelo uzbudljivije drugo poluvreme. Na kraju se domaćin ipak bolje snašao.

Sve do 25. minuta gotovo da nije bilo prilika. Tada je veteran Fred došao u poziciju da ozbiljnije pripreti protivniku, ali je ipak tukao pravo u golmana Baije. Igrao se 36. minut kada su gosti napravili prekršaj na preko 20 metara od svog gola. Luka je namestio loptu, zaleteo se i opalio. Poslao je prvo đule ka protivničkom golu. Tukao je precizno i snažno, toliko da je preko ruke golmana Mateusa Teišeire lopta ipak završila u mreži.

Početkom drugog poluvremena je i Fred zatresao mrežu Baije, ali je kratko trajala njegova radost. Bio je u očiglednom ofsajdu, pa domaći igrači i nisu previše protestovali. Usledili su sve opasniji napadi Baije, da bi se u 37. minutu zatresla i prečka Fluminenseovog gola.

Ušlo se u šesti minut nadoknade, kada je Kazares izveo slobodnjak sa leve strane, iz gotovo "mrtvog" ugla. Uspeo je fantastično da uputi loptu ka golu rivala, ali se Mateus Teišeira isprečio još jednom sjajnom pogotku. Nije imao sreće, pošto je odbitak pokupio Raul Bobadilja. Napadač koji je u sezonu 2015/16 eliminisao Partizan u grupnoj fazi Lige Evrope (kao napadač Augsburga), uspeo je da se domogne lopte, smesti je u mrežu rivala i tako potvrdio pobedu Fluminensea.

BRAZIL 1 - 18. KOLO

Subota

Sport Resife – Šapekoense 0:0

Santos - Flamento 0:4 (0:0)

/Gabigol 2, 71, 80, A. Pereira 84/

Nedelja

Gremio - Korintijans 0:1 (0:0)

/Žo 79/

Palmeiras - Atletiko PR 2:1 (1:0)

/Luan 22, Roni 71 - Bisoli 66/

Amerika Mineiro – Seara 2:0 (1:0)

/De Souza 6, 61/

Žuventud – Sao Paulo 1:1 (0:0)

/Da Silva 90+2 – Reinaldo 85/

Atletiko Gojanense – Internasional 0:0

Ponedeljak

Bragantino – Atletiko Mineiro 1:1 (1:0)

/Nejtan 16ag – Kosta 86/

Fluminense - Baija 2:0 (1:0)

/Luka 36, Bobadilja 90+6/

Utorak

02.30: (1,73) Fortaleza (3,45) Kujaba (5,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazilska Serija AFluminenseBaijaRaul Bobadilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara