Rosicki spašava prašku Spartu

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.12.18. | 13:29

Legendarni češki fudbaler ima zadatak da kao novi sportski direktor izvuče čuveni klub iz velikih problema

Jedan od najstarijih i najvećih klubova centralne i istočne Evrope, praška Sparta prolazi možda i kroz najteže trenutke u povesti, a odnosi između igrača, uprave, ali i navijača su na "istorijskom minimumu" nakon serije veoma slabih rezultata i loših akvizicija.

U tom i takvom okruženju na mesto "vatrogasca" ovog požara koji preti da zapali 125 godina sećanja češkog velikana postavljen je Tomaš Rosicki. Legendarni fudbaler, između ostalih Borusije iz Dortmunda i londonskog Arsenala novi je sportski direktor, piše na zvaničnom sajtu Sparte.

Izabrane vesti

On će na toj poziciji zameniti Zdenjeka Ščastnija koji će tako moći da se koncentriše na dužnost šefa stručnog štaba. A to ujedno znači da je Ščastni, iako ima velikih problema sa obuzdavanjem igračkog kadra, ipak ostati trener i pored toga što je to navodno bio jedan od zahteva pobunjene grupe igrača, među kojima je i bivši as Crvene zvezde, Gejlor Kanga.

Sparta je trenutno peta u češkom šampionatu sa 14 bodova zaostatka za vodećom Slavijom koja danas od 18 časova zatvara jesenji deo prvenstva u meču sa četvrtoplasiranim Jablonecom. Iako je klub iz prestonice favorit, treba imati u vidu da domaćin ovog meča fantastično igra na svom stadionu gde je primio samo jedan gol u poslednjih pet mečeva,a između ostlih tamo je nedavno pregažen sa 3:0 Viktoriju iz Plezenja, učesnika šesnaestine finala Lige Evrope. Jablonec je slavio na poslednja dva dulea sa Slavijom, a ova dva tima su često umeli da odigraju bez pobednika.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Shutterstock


tagovi

Sparta PragTomaš Rosicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara