Kristijano Ronaldo (©Shutterstock)
Kristijano Ronaldo (©Shutterstock)

Ronaldova „stotka” u Solni

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.09.20. | 09:41

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena večeras u prilici da protiv Švedske stigne do trocifrenog broja pogodaka u dresu Portugalije

„Grupa smrti” ne trpi kikseve, a branilac trofeja premijernog izdanja Lige nacija na pravi način je započeo novu kampanju. U konkurenciji Francuske, Švedske i Hrvatske selekcija Portugalije je protekle subote bez najboljeg igrača Kristijana Ronalda napravila sjajnu uvertiru pred nastavak takmičenja.

Izabranici Fernanda Santosa u prvom kolu najnovijeg izdanja Lige nacija deklasirali su Kockaste u Portu sa 4:1, dok je u drugom meču grupe Švedska pretrpela domaći poraz od Francuske 0:1. Naredni susret Navigatori igraju večeras u Solni, gde će žuto-plavi iz Skandinavije pokušati da izbegnu „krompirić” pred oktobarske izazove (20.45).

Izabrane vesti

Ronaldo je propustio meč s Hrvatskom zbog otoka na nozi, ali je tokom jučerašnjeg dana potvrdio da je spreman za duel sa Švedskom, u kojem će probati da prebaci marginu od 100 pogodaka u nacionalnom dresu. Trenutno je na broju od 99 na 164 utakmica, pa je pred pulenima Janea Andersona izazov kako sprečiti jednog od najboljih fudbalera svih vremena da dođe do velikog podviga.

Švedska može da bude zadovoljna igrom protiv Francuske, u kojoj je jedino gol Kilijana Mbapea razdvojio dve ekipe. Ukoliko ne uspe da zaustavi Portugaliju, skandinavska reprezentacija će izvesno ostati bez opipljivih šansi za prolaz u narednu fazu, pa je realno očekivati da će se fokusirati na pripreme za Evropsko prvenstvo narednog leta, koje je osigurala završivši kao druga u grupi iza Španije.

Očekuje se da će švedski šef Anderson ostati pri glavnom delu jedanaestorke koja se suprotstavila Trikolorima, što znači da bi Robin Kvajson trebalo da zadrži svoje mesto u poslednjoj trećini, zajedno sa vodećim strelcem selekcije Markusom Bergom. Ofanzivac Juventusa Dejan Kuluševski ušao je sa klupe protiv svetskog šampiona i zaradio drugi nastup u nacionalnom dresu, a sada bi mogao da se pojavi od starta. Centralni bek Mančester Junajteda Viktor Lindelef i igrač Brentforda Pontus Janson trebalo činiće bedem u odbrani, dok je ofanzivni vezista Lajpciga Emil Forsberg zakucan iza napadača.

Što se tiče Portugalije, Antoni Lopes bi mogao ponovo da zauzme mesto između stativa umesto Ruija Patrisija, dok će Bruno Fernandes iz Mančester Junajteda i Bernardo Silva iz Sitija zadržati svoja mesta. Žota bi mogao da bude igrač koji će ustupiti mesto Ronaldu, pošto bi Žoao Feliks trebalo da ponovo dobije priliku da nastupi, dok će se Žoao Mutinjo verovatno boriti sa saigračem iz Vulverhemptona Rubenom Nevesom za mesto u veznom redu.

U dosadašnjih 18 okršaja Švedske i Portugalije uspešniji su bili žuto-plavi sa sedam pobeda, naspram pet trijumfa Navigatora. Poslednji dvoboj datira od pre tri i po godine, i bio je prijateljskog karaktera na Madeiri, a dobila ga je Švedska sa 3:2, iako je na poluvremenu gubila sa 0:2.

LIGA NACIJA A – 2. KOLO

Nedelja

GRUPA 4

Španija - Ukrajina 4:0 (3:0)

/Ramos 3, 29, Fati 32, Tores 84/

Švajcarska - Nemačka 1:1 (0:1)

/Vidmer 58 - Gundogan 14/

Ponedeljak

GRUPA 1

BiH - Poljska 1:2 (1:1)

/Hajradinović 24pen - Glik 45/

Holandija - Italija 0:1 (0:1)

/Barela 45+1/

Utorak

GRUPA 2

20.45: (1,18) Belgija (7,25) Island (15,0)

20.45: (3,80) Danska (3,45) Engelska (2,00)

GRUPA 3

20.45: (1,55) Francuska (3,90) Hrvatska (6,50)

20.45: (4,30) Švedaska (3,40) Portugalija (1,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijaKristijano Ronaldoreprezentacija Portugalareprezentacija Švedske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara