Ronaldo prvi put u javnosti posle incidenta sa Sarijem: Ne volim kad me menjaju, ali sam spreman na žrtvu

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.11.19. | 20:13

„Nismo favoriti na Prvenstvu Evrope“, kaže Kristijano

Konačno zadovoljan Kristijano Ronaldo. Posle silnih kritika koje je pretrpeo u Italijio zbog napuštanja terena u derbiju sa Milanom bez pozdrava sa Mauricijem Sarijem, jednom od najboljih igrača sveta kao melem na narušeni ego stigle su obaveze u reprezentaciji, pa je het-trikom vodio Portugaliju do trijumfa nad Litvanijom (6:0), da bi u završnom kolu kvalifikacija potvrdio pobedu nad Luksemburgom (2:0) kojom je branilac krune osigurao plasman na završni turnir.

Razumljivo, posle toga je razvukao osmeh.
Uvek sam ponosan kad igram za reprezentaciju. Još više kad postignem gol. Srećan sam što smo pobedom izborili učešće na Prvenstvu Evrope, meni će to biti peti završni turnir“, rekao je Ronaldo.

Izabrane vesti

Uz kritiku organizatorima zbog užasnog stanja terena na stadionu „Josi Bartel“ u Luksemburgu.
Teško je igrati na terenima koji izgledaju kao zasadi paradajiza. Nije mi jasno kako je na ovom nivou takmičenja bilo kome dozvoljno da organizuje meč na ovakvom stadionu. Baš loše. Nije bilo lepo za gledanje, ali smo odradili posao i ispunili prioritetan cilj, a to je pobeda“.

Sad kad je prvi cilj ispunjen nacija očekuje od Portugalaca da odbrane krunu iz Francuske, međutim, sam Kristijano kaže da mu više odgovara podređena uloga, kao pre tri leta.
„Uvek su isti kandidati za naslov prvaka Evrope. Mi nismo među njima, iako smo osvojili pehar 2016. Teško nas je pobediti, međutim, ulogu favorita bih prepustio drugim reprezentacijama“.

A onda ono što još više zanima sportsku javnost širom sveta. Njegov status u Juventusu. Ronaldova verzija priče podudara se sa izjavama trenera Sarija da se iza svega krije lakša povreda kolena.
Poslednjih nekoliko sedmica sam trenirao smanjenim intenzitetom. Nema kontroverzi. Znate da ne volim kad me zamene. Pokušao sam da pomognem Juventusu igrajući povređen i normalno je što sam zamenjen. Niko ne voli kad ga izvedu iz igre, ali je taj potez trenera bio razumljiv, jer se nisam najbolje osećao na poslednje dve utakmice za klub. Jednostavno, nisam bio 100 odsto spreman“.

Zašto je onda igrao, pitaju se mnogi.
Zato što sam uvek spreman da se žrtvujem. Učinio sam to znajući da nam je Inter za petama i da bi pritisak narastao da nismo dobili u Ligi šampiona i Seriji A. Hvala Bogu, nikad u karijeri nisam bio teže povređen, i to znaju u Juveu, kap što znaju da ću uskoro biti 100 odsto spreman“, dodao je Kristijano Ronaldo u prvom javnom obraćanju na „vruću“ temu, ako se izuzme post na Istagramu u kome ništa smisleno nije ni rekao.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara