Ronaldo Nazario (©Reuters)
Ronaldo Nazario (©Reuters)

Ronaldo prodao Kruzeiro za 117.000.000 dolara, sledeći je Valjadolid

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 14:52

Slavni Brazilac se povlači iz fudbala

Ronaldo Nazario, nekada jedan od najboljih fudbalera sveta, nije uspeo da se pokaže i kao vrhunski biznismen. Posle svega tri godine prodao je brazilskog prvoligaša Kruzeiro, a potvrdio je da je rešen da ubrzo raskrsti i sa novim članom španske Primere Valjadolidom. Kada to bude uradio, zvanično će raskrstiti sa fudbalom.

Ovaj 47-godišnjak je doneo odluku da proda Kruzeiro pošto je trpeo konstantne kritike navijača da ne ulaže dovoljno u klub. Kada ga je kupio, klub iz Belo Orizontea je bio u Seriji B. Ronaldo je za njegove većinske deonice morao da izdvoji 80.000.000 dolara.

Izabrane vesti

Sada, tri i po godine kasnije, Kruzeiro je stabilan u Seriji A. Prošlu sezonu je završio na 14. poziciji, dok je trenutno posle 13 kola osmi na tabeli sa 20 bodova. Ima realne šanse da se bori za plasman u Kopa Libertadores.

Novi vlasnik kluba postao je Pedro Lurenko, koji je pristao da plati Ronaldu 117.000.000 dolara. Čuveni Fenomeno je dakle uspeo da vrati uložen novac, čak i da zaradi.

Međutim, sam Ronaldo je potvrdio da iz istog razloga planira u najskorijem periodu da proda i španski klub, odnosno svojih 51 odsto deonica.

Možda neki ljudi preteruju malo kada kažu da su protiv mene, ali to nije bitno. Znam da je većina navijača zahvalna na tome što sam vratio Kruzeiro na nacionalnu i internacionalnu scenu. Moj cilj je ostvaren, to je uvek i bila ideja – da oporavimo Kruzeiro i, kada bude pravo vreme, prosledimo ga pravoj osobi“, rekao je Ronaldo, a potom se osvrnuo i na španski klub:

Moj odgovor će biti kratak: Valjadolid je sledeći“.

Ljubičasto-beli su minule sezone zauzeli drugo mesto u španskoj Segundi, tako da će se od jeseni takmičiti u elitnom rangu.



tagovi

RonaldoKruzeiroBrazil 1Valjadolid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara