Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi (©Reuters)
Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi (©Reuters)

Ronaldo: Nikada Mesija nisam video kao rivala

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 03:04

Portugalac je posle dve godine ponovo delio teren sa Argentincem, a ovoga puta izašao je kao pobednik

Juventus je očitao lekciju Barseloni i to na Kamp Nou, slavili su puleni Andree Pirla sa 3:0 u Kataloniji, osvojili su Grupu G, iako se pred duel sa Blaugranom činilo da će sa druge pozicije na žreb. Barsa je kod kuće branila 2:0 iz Torina, nisu puleni Ronalda Kumana uspeli da sačuvaju prednost, doživeli su još jedan težak poraz pa će Holanđanin dobro morati da sasuče rukave, posle par meseci u klubu susreće se sa prvom većom krizom, koja je donekle prouzrokovana i povredama. Juventus je sa druge strane pokazao da polako hvata zalet posle turbulentnog starta sa novim trenerom, pobeda na jednom od najtežih gostovanja u Evropi biće veliki vetar u leđa za Bjankonere pred nastavak sezone.


Izabrane vesti

Pred duel na Kamp Nou u centru pažnje bio je i novi sudar velikih rivala, više od dve godine je prošlo od kada su poslednji put Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi delili teren. U prvom ovosezonskom susretu španskog i italijanskog giganta portugalski reprezentatvac nije imao pravo nastupa jer je bio pozitivan na virus korona. Večerašnji duel, prvi od Ronaldovog prelaska u Torino, apsolutno je pripao Portugalcu, koji je sa dva pogotka (oba sa bele tačke) bio najveći krivac za poraz Blaugrane. Posle velikog trijumfa ipak ističe da Mesija nikada nije video kao rivala.

"Uvek sam imao srdačan odnos sa njim. Kao što sam rekao i ranije već 12, 13, 15 godina delimo nagrade. Nikada ga nisam video kao rivala. Uvek je davao sve od sebe za svoj tim i ja sam uvek davao sve od sebe za svoj. Uvek smo imali dobar odnos. Uveren sam da će reći isto ako ga pitate. Ali svesni smo da u fudbalu ljudi uvek traže rivalstva kako bi stvorili veće uzbuđenje", izjavio je Portugalac.

Argentinac i Portugalac između sebe imaju čak 11 Zlatnih lopti, obeležili su jednu čitavu eru svetskog fudbala, ali u poslednje vreme su se vodile razne priče o njima, posle nekoliko slabijih partija javnost je počela da stvara sliku o padu dvojca koji je tokom većeg dela svojih karijera bio na posebnom nivou u odnosu na ostatak fudbalskog sveta. Kada Juventus ostvari par slabih rezultata, odmah se upire prstom u Ronalda, mediji sa Apenina su ga već i selili iz kluba. Barselona ima brdo problema, koji su uglavnom nastali zbog nesposobnosti uprave, ali kada ne ide na terenu, kriv je Mesi. Malo je reći da je to daleko od istine, a toga je svestan i 35-godišnji napadač Juventusa.

"Mesi je isti kao i uvek. Težak je trenutak za Barselonu, ali to je i dalje Barsa. Siguran sam da će se izvući. Svi timovi imaju loše serije, ali Barselona je jako dobar tim", kratko je pojasnio Ronaldo.


tagovi

Kristijano RonaldoLionel Mesi

Obaveštavaj me

Juventus
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara