"Maskota Hereforda: Houksberi Ronaldo"
"Maskota Hereforda: Houksberi Ronaldo"

Ronaldo ne može na Vembli?!

Vreme čitanja: 1min | sre. 18.05.16. | 16:57

Aktivisti za zaštitu životinja pokušavaju da blokiraju nameru čelnika Hereforda da izvedu maskotu na slavni stadion

Maskota Hereforda: Houksberi Ronaldo

Vodeća grupa za zaštitu životinja zatražila je od Fudbalske asocijacije Engleske da spreči čelnike Hereforda u nameri da izvedu bika na travu Vemblija u nedeljnom finalu niželigaškog kupa.

Izabrane vesti

Klub iz Midlenda, kojem je nadimak Bikovi, dobio je dozvolu da na 30 minuta pre početka meča sa Morpet Taunom izvede na teren svoju maskotu, bika Houksberija Ronalda. Ovaj bik je popularan među navijačima Hereforda nakon što je u avgustu paradirao na ulici ogrnut šalovima Mančester Junajteda i Real Madrida.

Međutim, PETA je organizovala kampanju u kojoj je čak pisala i izvršnom direktoru FA Engleske Martinu Glenu sa molbom da spreči plan čelnika Hereforda. Čak su i dali predlog kako da se izbegne eventualna neprijatnost za životinju, a to je da se dva navijača Hereforda maskiraju kao bikovi.
“Houksberi Ronaldo bi verovatno bio preplašen kada bi gomila navijača zaurlala na Vembliju. Zamolili smo gospodina Glena da iskoristi svoj ugled i poštedi bika stresa i bede koji mu se spremaju tokom vikenda”, saopštili su iz PETE.    

Zanimljivo, ovo nije prvi put da PETA aktivno učestvuje u kampanji za zaštitu životinja pošto je 2013. godine pisala predsedniku UEFA Mišelu Platiniju sa apelom da se ukine običaj klanja ovna pre utakmice Šahtjora iz Karagndija u Kazahstanu.

(FOTO: Screenshot) 


tagovi

maskotaHereford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara