Dinamo Zagreb da nije prodavao najbolje igrače...

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.05.20. | 11:13

Od 2000. godine tim sa Maksimira zaradio preko 300.000.000 evra na svojim proizvodima

Jedan od najvećih proizvođača fudbalera ne samo na našim prostorima, već na svetu - zagrebački Dinamo, zaradio je na stotine miliona evra od prodaje svojih najboljih proizvoda. Precizno, u novom milenijumu, što će reći u poslednjih 20 godina, u klupsku kasu slilo se 307.000.000 evra!

I onda standardmna tema - a šta bi bilo da Modri nisu morali da prodaju?

Izabrane vesti

Ovoga puta tom tematikom pozabavio se analitički portal Squawka koji je sastavio idealnih 11 Dinama od igrača koji danas igraju u najjačim klubovima Evrope. U uvodu teksta objašnjeno je da je zagrebački klub apsolutni vladar u hrvatskom šampionatu, da je osvojio 20 titula u poslednjih 27 sezona i da nije teško razumeti otkud tolika dominacija kada se pogleda spisak fudbalera koji su nosili plavi dres poslednjih godina.

"Gotovo svi najbolji igrači Hrvatske u proteklih nekoliko decenija u nekum su trenutku igrali na stadionu Maksimir, nezavisno od toga jesu li prošli kroz omladinsku školu ili su došli iz manjih klubova širom zemlje", piše dalje Squawka.

Prema mišljenju ovog portala najbolji Dinamo izgledao bi ovako: Eduardo - Jedvaj, Ćorluka, Lovren, Vrsaljko - Modrić, Brozović, Kovačić - Olmo, Mandžukić i Pjaca. I slovio bi za jedan od najboljih timova na Starom kontinentu...

Samo na prodaji ovih 11 igrača Dinamo je zaradio preko 120.000.000 evra...



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara