Nikola Maraš (AFP)
Nikola Maraš (AFP)

Ronaldo hoće srpskog štopera

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 11:32

Segunda kao da mu je suđena

Ne da se Nikoli Marašu da se izbori za mesto pod suncem u španskoj Primeri ali zato je u Segundi izgradio ime.

O tome govore vesti španskih medija da je drugoligaš Valjadolid u vlasništvu slavnog Ronalda zagrizao da dovede srpskog štopera iz Alavesa na pozajmicu do kraja sezone. Pored njega je kandidat i Belgijanac Sibi van der Hejden iz Maljorke.

Izabrane vesti

Maraša je letos od Almerije otkupio Alaves za 1.500.000 evra ali srpski defanzivac nije odigrao ni minut ove sezone u Primeri.

U prvom delu proše sezone, Maraš je bio standardan u poslednjoj liniji tadašnjeg drugoligaša Alavesa ali se na proleće teško povredio. Nije igrao do kraja sezone u kojoj je Alaves izborio povratak u elitni rang španskog fudbala i time aktivirao njegovu otkupnu klauzulu od Almerije. Kada se letos oporavio, trener ga više nije video u planovima i ove sezone je većinu utakmica odgledao sa klupe.

Valjadolid bi da iskoristi situaciju Maraša u Alavesu i da ga pozajmi do kraja sezone. Klub sa Zorilje je prošle sezone ispao u drugu ligu i sada vodi veliku borbu da se vrati u Primeru. Četvrti je u Segundi sa četiri boda manje od lidera Leganesa a veliko iskustvo Maraša u drugoligaškom karavanu bi bilo od velike pomoći.

Nekadašnji štoper Rada je u španski fudbal došao pre tri i po godine kada ga je Almerija pozajmila od portugalskog Šavesa, a onda i otkupila. Dve godine je bio standardan u odbrani Almerije i upisao 66 utakmica u Segundi. Potom ga je kupio prvoligaš Rajo Valjekano za koji je u Primeri odigrao 16 mečeva ali se posle jedne sezone preselio na pomenutu pozajmicu u Alaves. Izborio je plasman u Primeru gde sada ne igra i izgleda da mu je selidba u Segundu opet suđena. U drugoligaškom karavanu Španije je do sada odigrao 86 mečeva i postigao tri gola.


tagovi

Nikola Maraš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara