©Reuters
©Reuters

Ronaldo do 2023. godine, želja je obostrana

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 10:03

Idealan trenutak da se raspravlja o statusu Portugalca u dresu Stare dame

Kristijano Ronaldo iz Juventusa nije onaj Kristijano Ronaldo iz Real Madrida. To je kristalno jasno i to verovatno ne bi porekao ni sam Portugalac. Ali brojke su i dalje impozantne. Jedan od najboljih igrača na planeti nemilosrdno rešeta protivničke mreže i u Seriji A, čime jasno pokazuje da još uvek može da donese Staroj dami velike rezultate. Zbog toga je u italijanskim medijima već sada pokrenuta rasprava oko produžetka njegove saradnje u Torinu.

Sport Medijaset piše da i klub i sam Portugalac imaju obostranu želju da nastave dalje zajedno. Ronaldu aktuelni ugovor ističe u junu 2022. godine i razgovaralo bi se o još jednoj godini. Trenutno nije bilo zvaničnih sastanaka između Fabija Paratičija i Žorža Mendeša, ali je ideja više nego aktuelna.

Izabrane vesti

Juventusu sa finansijske tačke gledišta, barem u prvi mah, produžetak saradnje sa aktuelnim astronomskim ugovorom ne bi bio previše isplativ. Ronaldo godišnje neto zarađuje 31.000.000 evra, što predstavlja ozbiljan udarac za klupsku kasu u krizim vremenima, ali Stara dama sa njim u timu ipak zadržava "klasnu razliku" u odnosu na ostale klubove.

Iako se ranije čak i pominjalo da bi Ronaldo želeo da ode iz kluba, čini se da su njegova osećanja u ovom trenutku potpuno drugačija. Portugalac želi da ostane u Juventusu i pokuša da se konačno domogne trofeja u Ligi šampiona, zbog čega je i došao. Ukoliko bi otišao ostao bi gorak utisak iza igrača koji je navikao isključivo da pobeđuje i osvaja trofeje.

U istoj situaciji, kada je u pitanju dužina aktuelnog ugovora, nalazi se i Paulo Dibala, ali raspoloženje samog igrača, kao i njegov odnos sa klubom, već duže vreme nije na zadovoljavajućem nivou. Ni približno kao u slučaju Kristijana Ronalda. Produžetak saradnje je već dugo aktuelan, ali nikako da se dogodi. Andrea Anjeli je još ranije poručio da je Dibali data ponuda koja se smatra prikladnom i da je sada na njemu da odgovori. Ipak, taj odgovor je odavno trebalo da bude u prošlom vremenu, ali ga još uvek nema. Dibala godišnje u Juventusu inkasira 7.500.000 evra, po čemu je treći najplaćeniji igrač ekipe.


tagovi

Kristijano RonaldoPaulo Dibala

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara