©AFP
©AFP

Welcome to fight week! Da li ste spremni za najveći sportski događaj u poslednja dva meseca?

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.05.20. | 10:27

Sport nam se polako vraća, najveće takmičenje na planeti u poslednja dva meseca donose nam američki MMA fajteri, a sve počinje predstojećeg vikenda sa UFC 249

Nakon dvomesečne drame izazvane pandemijom, maj nam vraća otetu slobodu. Karantini se polako ukidaju, privreda i društvo se pokreću, a sa njima i sport. Težak, uglavnom mračan period polako ostaje za nama, ali će neke reperkusije i dalje ostati. Do kada, ne zna se, ali se zna da će apsolutno uticati na sve aspekte života.

Tako se moramo pripremiti i za najveće sportske događaje koji će se igrati u posebnim uslovima, i što je najbizarnije, bez navijača. Koliko je to čudno, može samo da se nagovesti, a prvi "ukus" onoga što nas očekuje dobićemo već ovog vikenda.

Izabrane vesti

Naime, u noći između subote i nedelje održaće se toliko čekani UFC 249. Najjača svetska MMA (mešovite borilačke veštine) organizacija se nakon mnogo muke i otkazivanja nekoliko borilačkih večeri konačno izborila da radi i yarađuje ya hleb. Istina, UFC 249 neće biti onoliko atraktivan koliko je mogao da bude s obzirom da u oktagonu neće biti aktuelnog vladara lake kategorije, Habiba Numragomedova, koji je u karantinu u rodnom Dagestanu. Ali, daj šta daš, što bi se reklo.

Njegov protivnik, Toni Ferguson će za pet dana na Floridi, u gradu Džeksonvilu ukrstiti rukavice u glavnom meču večeri sa Džastinom Gatjeom. Dva Amerikanaca će se boriti za interim (privremenu) titulu šampiona lake kategorije, a uspon na tron pobednik će moći da potvrdi u duelu sa Nurmagomedovim kada to bude moguće organizovati, ali verovatno do kraja 2020.

No to nije sve, jer će Ultimate fighthing championship održati tri borilačke večeri tokom pre polovine maja i sve tri u Džeksonvilu! Nakon UFC 249 koji je zakazan za 9. maj, fajterski će biti i 13.  i 16. Posle predstojećeg vikenda slede dva Fight Nighta-a i to sa veoma kvalitetnim borcima i mečevima. U sredu glavna borba će biti između poluteškaša, Glovera Tešeire i Entonija Smita, dok se u subotu očekuje vatromet u sudaru teške kategorije legendarnog Alistera Overima i Volta Herisa.

Ali, da bi se održao ovako veliki sportski događaji potrebna je organizacija podmazana kao švajcarski sat. I mnogo novotarija na koje nas je virus korona naterala. UFC je zato sastavila poseban protokol kojeg moraju da se drže svi iz organizacije takmičenja kao i učesnici.

Alister Overim

Tako je obezbeđen poseban hotel-karantin gde će biti dozvoljen ulaz samo borcima i njihovim sekundantima i nikom više. Čak ni njihovim promoterima ili članovima porodica.

Svaki borac će imati posebnu sobu za trening koja će takođe imati ograničen pristup. A u njoj će biti samo ono osnovno - tatami, dezinficijens i sauna. Takmičari i njihove pratnje će odmah po dolasku u hotel proći testove, a borci će, pored toga, raditi analize zaraženosti svakodnevno dok god su u pogonu u Džeksonvilu.

Kako će sve proći, ostajke da se vidi, ali nema razloga da ne bude dobro. Subota noć će svakako biti specijalna jer nam se konačno vraća vrhunski sport. Pa makar i samo preko malih ekrana...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara