Paolo Gerero (Rojters)
Paolo Gerero (Rojters)

Romantičan povratak kući, Paolo Gerero se posle 22 godine vratio u Alijancu

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.09.24. | 09:02

Ugovor do kraja 2025. godine

Svuda pođi, kući dođi, kaže stara srpska izreka. U ovom slučaju, može se upotrebiti na račun Hozea Paola Gerera koji ne posustaje ni u 40. godini. Legenda peruanskog fudbala i rekorder po broju datih golova u dresu reprezentacije rešio je da se posle 22 godine vrati u klub u kojem je napravio prve korake - Alijancu iz Lime.

Gerero je u tim iz glavnog grada došao sa osam godina i ostao sve do 2002. kad ga je kupio Bajern. Usledila je izuzetno uspešna karijera u Bundesligi gde je najdublji trag ostavio u HSV-u (134 utakmice, 37 golova). Od 2012 je opet u Južnoj Americi i od tada se nijednom nije vraćao u Evropu. Korintijans, Flamengo, Internacional, Avai, Rasing, LDU i poslednji angažman - Sesar Valjeho u rodnom Peruu.

Izabrane vesti

Iskusni napadač je 2017. godine bio u centru skandala zbog navodnog dopinga. Posle utakmice protiv Argentine u kvalifikacijama za SP 2018. otkriveno je da je pozitivan na metabolit kokaina. Pretila mu je suspenzija do 14 meseci, ali iz te situacije je uspeo da izađe kao pobednik.

Došlo je vreme da se krug zatvori i to u klubu koji najviše voli, čiji je navijač, na stadionu koji je redovno obilazio dok je bio dete. Posle svega što je prošao, može li lepše od toga?


tagovi

PeruHoze Paolo GereroAlijanca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara