Roman Abramovič: Prodajem Čelsi! Sav neto prihod ide žrtvama rata u Ukrajini

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.03.22. | 19:58

Plavci i dalje aktuelnom gazdi duguju više od POLA MILIJARDE funti...

Prvo su bile spekulacije u koje je malo ko verovao. Onda je situacija počela da postaje sve složenija. Na kraju, epilog je sledeći: Roman Abramović zaista je stavio na prodaju Čelsi i to potvrdio zvaničnim saopštenjem!

"Želeo bi da se pozabavim onim što mediji javljaju poslednjih dana, a u vezi s mojim vlasništvom nad Čelsijem. Kao što sam mnogo puta dosad rekao, uvek sam donosio odluke u najboljem interesu kluba. U trenutnoj situaciji doneo sam odluku da prodam klub, jer smatram da je to u najboljem interesu Čelsija, navijača, svih zaposlenih, kao i sponzora", napisao je ruski oligarh i jedan od najbogatijih ljudi na svetu.

Izabrane vesti

"Prodaja kluba neće biti brza, odvijaće se u propisanom postupku. Neću tražiti otplatu bilo kakvih kredita. Za mene ovo nikada nije bila stvar novca ili posla, već čista strast prema fudbalu i ovom klubu. Štaviše, dao sam instrukcije svojim ljudima da osnuju dobrotvornu fondaciju u koju će biti doniran sav neto prihod od prodaje. Fondacija će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini. Ovo uključuje obezbeđivanje ključnih sredstava za hitne slučajeve, kao i podršku dugoročnom radu na oporavku od rata. Molim da vas da shvatite da ovo nije bila laka odluka i da me boli što se rastajem od Čelsija na ovakav način. Ipak, verujem da je sve to u najboljem interesu kluba".

"Nadam se da ću moći da posetim Stamford Bridž poslednji put i da se lično oprostim od svih ljudi. Bila je privilegija biti deo ovog kluba. Ponosan sam na sva naša zajednička dostignuća. Fudbalski klub Čelsi i njegovi navijači zauvek će biti u mom srcu. Hvala vam".

U potpisu: Roman.

Podsetimo, Abramovič je Plavce kupio 2003. godine za 140.000.000 funti. Najnoviji izveštaji revizora pokazuju da klub njemu lično duguje preko MILIJARDU i po funti, odnosno da je proteklu godinu završio s deficitom od 145.600.000 funti.

Biće zanimljivo videti da li onaj deo iz saopštenja koji kaže "da neće potraživati otplatu bilo kakvih kredita" znači oprost tog astronomskog duga i milijardu i po funti.

Mediji na Ostrvu navode da će Roman pokušati da klub proda za čak 3.000.000.000 funti. Tačnije, to je cifra koju je potencijalnim kupcima pomenuo kada je poslednji put vodio razgovore o prodaji.

Jasno da je situacija sada značajno drukčija, Rus je na meti britanskih vlasti zbog drugovanja s Vladimirom Putinom i vrlo je verovatno da će morati značajno da snizi potraživanja.

S Romanom na čelu Čelsi je pet puta bio prvak Engleske, uzeo je pet FA kupova, tri Liga kupa, dva Superkupa Engleske, po dve Lige šampiona i Lige Evrope, jedan Superkup Evrope i FIFA svetsko klupsko prvenstvo.

Od nedavno Plavci su postali trofejniji klub od Mančester Junajteda kada govorimo o internacionalnim trofejima i ispred njih od engleskih klubova sada je još samo Liverpul.


tagovi

Roman Abramovič

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara