Paulo Dibala (Reuters)
Paulo Dibala (Reuters)

Roma se rešava Dibalinog tereta! Uštedeće 30.000.000, a Dragulj ide u Arabiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.08.24. | 13:49

Al Kadsija dogovorila trogodišnju saradnju sa Argentincem

Paulo Dibala je pešao put za samo dve godine od spektakularnog dočeka ispred „Novog Koloseuma“ u Euru (deo Rima izgrađen za svetsku izložbu 1942. godine koja nikada nije održana zbog početka Drugog svetskog rata) do najavljene klupe protiv Kaljarija na prvom meču u sezoni jer Roma više ne računa na njega. Ne samo da ne računa, već pouzdani francuski novinar Santi Auna javlja da je njegova selidba u Saudijsku Arabiju na pragu realizacije.

Naime, Al Kadsija i Dibala su se rukovali oko trogodišnjeg ugovora i plate od 15.000.000 evra neto na godišnjem nivou i ostaje da se utanače samo još sitni detalji pre nego što se Argentinac preseli na Bliski istok.

Izabrane vesti

Kako su se vlasnici Rome, porodica Fridkin odlučili za značajno rezanje troškova, Dibalina plata od 15.000.000 evra godišnje na bruto nivou postala je ozbiljan teret koji bi dodatno otežao u trenutku automatskog produžetka saradnje na još godinu dana (do 2026) posle određenog broja odigranih utakmica Argentinca (još 14 u novoj sezoni). Dakle, u naredne dve godine Roma bi potrošila 30.000.000 evra samo na Dibalinu platu, nakon čega bi, u tom trenutku 33-godišnji Dibala, postao slobodan igrač. U prevodu, bila bi veća dara nego mera, uz konstantnu bojazan od Dibalinih povreda.

Ovako se Vučica em rešila čvrstih finansijskih stega, em bi trebalo da zaradi određenu sumu novca od obeštećenja. Videćemo koliku budući da je izlazna klauzula Argentinca od 12.000.000 istekla.

Dibala je bio u prično nezgodnoj situaciji, morao je da bira između ostanka u Romi gde bi bio uglavnom rezerva i ulazio bi u igru samu u drugom poluvremenu (broj mečeva za automatski produžetak ugovora podrazumeva da iskusni napadač mora da provede na terenu barem 45 minuta) zbog namere kluba da izbegne automatski produžetak saradnje ili da prihvati selidbu u Saudijsku Arabiju gde bi ga zaboravili, kao što su, više-manje, zaboravljeni svi igrači koji su otišli u Saudijsku Pro Ligu.

Odlazak u Arabiju gotovo izvesno znači da se Dibala pomirio sa neodlaskom na Mundijal 2026. Imao je obećanje selektora Lionela Skalonija da će biti deo njegove selekcije za dve godine u Sjedinjenim Američkim Dražavama, Meksiku i Kanadi ako bude igrao u ozbiljnom klubu, respektabilnoj ligi i isporučivao kvalitetne partije. Koliko god da je fudbalskih zvezda u poslednje dve godine stiglo u Arabiju, daleko je tamošnji fudbal od onog što se igra u Ligama petice.


tagovi

Paulo DibalaRomaLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara