Luka Modrić i Rikardo Kalafjori (©Reuters)
Luka Modrić i Rikardo Kalafjori (©Reuters)

Roma potražuje 8.000.000 od transfera Kalafjorija u Arsenal i tuži Bazel

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 00:41

Italijanski i švajcarski klub idu na sud

Rodio se u Večnom gradu, prohodao je Rikardo Kalafjori u Romi, ali je šansu dobio na kašičicu. Nisu verovali u rimskom klubu da će od njega dobiti mnogo, a kamoli da će zaigrati za italijansku reprezentaciju. Otišao je pre dve godine u Bazel za siću, za tričava 2.600.000 evra. Ali, i procente. I tu počinje igranka.

Transfer Rikarda Kalafjorija iz Bolonje u Arsenal privodi se kraju. Na Emirejtsu će razbiti kasu, izvaditri 45.000.000 evra, no neće sve otići italijanskom timu. Na Renato dal’Ari su se obavezali da 50 sume od narednog transfera proslede Bazelu, međutim, deo kolača želi i – Roma! Spremna je i da ide na sud.

Izabrane vesti

Nit luk jeo, nit luk mirisao, ali italijanski reprezentativac će biti deo velikog spora. Njegov prelazak u Arsenal nije kompletiran, još nije ozvaničen, a bivši klubovi su ’zakrvili’. Gazeta delo Sport javlja da su u Romi namerili da podignu tužbu protiv Bazela i da potražuju čak 8.000.000 evra.

O čemu je reč?

Roma je pre dve godine prodala Rikarda Kalafjorija švajcarskom klubu za 2.500.000 evra i tom prilikom zadržala za sebe 40 odsto od naredne prodaje. Kada je Bolonja kupila italijanskog štopera za 4.000.000, Bazel je uplatio na račun Rimljana onoliko koliko im sleduje, a to je 1.500.000. Ipak, ne misle u Trigoriji da je to sve, žele deo i od idućeg transfera.

Kako će Arsenal za Rikarda Kalafjorija morati da izdvoji 45.000.000 evra, i kako Bazelu ide polovina te sume, sračunali su u rimskim klubu koliko njima treba da sleduje, sve zbog klauzule koja je ubačena u ugovor kada je odlazio u Švajcarsku.

E, sad, da li se uključuje procenat isključivo od prve iduće prodaje ili je dejstvo duže – vrlo brzo će biti poznato. Advokatske timove angažovali su i Roma i Bazel. Kako je krenulo, neće proći bez odlaska na sud.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024ArsenalRomaBolonjaBazel

Obaveštavaj me

Arsenal
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara