Roma (©Reuters)
Roma (©Reuters)

Roma okrenula Jang Bojs za prvo mesto u grupi i dala šansu Klužu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.12.20. | 22:27

Švajcarci poraženi na Olimpiku

U okviru petog kola Lige Evrope Roma je trijumfom nad Jang Bojsom (3:1) obezbedila prvo mesto pred žreb za nokaut fazu. U istom terminu Kluž i CSKA iz Sofije su odigrali bez golova, pa je rumunski šampion zadržao šanse za nastavak takmičenja.

Susret u Rimu počeo je šokantno za pulene Paula Fonseke. Odlično je Žan Pjer Ensame istrčao kontru, prevario odbranu i matirao Pau Lopeza. Usledili su napadi Rome, odbrana gostiju je odolevala sve do 44. minuta, kada je Pedro tukao iz dobre pozicije, odbranio je njegov pokušaj Fon Balmos, ali je na odbitak naleteo Borha Majoral kojem nije bilo teško da sa nekoliko metara glavom zatrese mrežu rivala.

Izabrane vesti

Nerešnim rezultatom otišlo se na odmor, da bi u nastavak usledile šanse Kalafiorija i Mhitarijana, udarac Jermena je Fon Balmos odbranio, ali nešto kasnije čuvar mreže švajcarskog sastava nije imao šanse. Odbila se lopta na ivicu kaznenog prostora posle centaršuta iz prekida, odbitak pokupio 18-godišnji Kalafiori i fantastičnim udarcem pocepap mrežu rivala, za prepokret na Olimpiku. Sve je postalo jasno u 81. minutu, kada je Edin Džeko prvim pogotkom na evrosceni ove sezone postavio konačan rezultat. Ali Kamara je u finišu pogubio živce, pesnicom je nasrnuo na Mhitarijana te je zaradio direktan crveni karton.


Za razliku od susreta u Rimu, u Rumuniji nije bilo previše uzbuđenja. Dobru priliku imali su domaći igrači već u drugom minutu, Mikael Pererira je tukao glavom nakon centaršuta iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla tik pored leve stative. Nova šansa se ukazala u 13, Gabrijel Debeljuh je pripretio posle solo prodora, ali je golman Busato uspeo da interveniše i sačuva mrežu sastava iz Bugarske. Do odmora nije bilo promene rezultata.

Ni u nastavku nije bilo bog zna kakvih prilika. Ali Sove je pripretio domaćem sastavu u 77. minutu, njegov udarac glavom otišao pored gola. Kluž je doživeo peh u 86. minutu, kada je Aleksandre Čipčiju zaradio drugi žuti karton, morao je ranije na tuširanje, ali se rezultat nije menjao.


Roma je overila prvo mesto u grupi sa 13 bodova, Jang Bojs je i pored poraza ostao drugi sa šest bodova manje, Kluž i dalje u igri za plasman u drugu fazu sa pet bodova nakon današnjeg remija, dok je CSKA iz Sofije ostao bez mogućnosti da obezbedi proleće u Evropi.

 

LIGA EVROPE, GRUPA A

Roma - Jang Bojs 3:1 (1:1)

/Majoral 44, Kalafiori 59, Džeko 81 - Nsame 34/


CFR Kluž - CSKA Sofija 0:0



tagovi

RomaJang BojsCFR KlužCSKA SofijaLiga Evrope

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara