Rolerkoster desnih bekova: Doerti u Madridu, Poro u Londonu, Beljerin u Lisabonu, Spens u Renu...

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.23. | 00:07

Totenhem se rešio dvojice desnih bekova i potpisao jednog za 45.000.000, Sporting u apsolutnom plusu, pošto je Beljerina pozajmio od Barselone

Sam finiš zimskog prelaznog roka u evropskom fudbalu obeležio je pravi rolerkoster desnih bekova. Atletiko Madrid, koji je dugo hteo Žonatana Klausa iz Marselja, okrenuo se Metu Doertiju i doveo ga iz Totenhema. Tako su Jorgandžije ekspresno popunile mesto nakon odlaska Felipea u Notingem Forest. Iako su prvobitne informacije glasile da se radi o pozajmici, zapravo se radi o raskidu ugovora između Pevaca i igrača, koji je potom potpisao ugovor do kraja sezone sa klubom sa Vande Metropolitano. Očigledno, Madriđani nisu previše ubeđeni u njegov kvalitet, ali će mu dati mogućnost da se dokaže do kraja sezone.

Atletiko je dva puta Marselju za Klausa nudio opcije pozajmice, s pravom otkupa do kraja sezone. Prvo za 9.000.000, a potom i za 12.000.000 evra, ali su oba puta odbijeni. Sa druge strane, od prodaje Felipea inkasirali su 2.300.000 evra.

Izabrane vesti

Totenhem se isto vreme rešio i drugog desnog beka, Đeda Spensa, koji će do kraja sezone igrati na pozajmici u francuskom Renu. Ipak, on se na leto vraća u Severni London, s obzirom da pozajmica ne uključuje i otkupnu klauzulu za igrača.

Ti poslovi su otvorili prostor za odličnog desnog beka lisabonskog Sportinga, Pedra Pora. Tu je bilo dosta komplikacija juče i danas, pošto su Pevci sve dogovorili sa igračem, ali su imali problema sa upravom Lavova. Stoga sve do poslednjih sekunda prelaznog čekalo da transfer bude završen i to se dogodilo malo pre ponoći.

Totenhem je pokušavao da izbegne papreno obeštećenje, ali je na kraju morao da pristane da plati ozbiljnih 45.000.000 evra i tako omogućio portugalskom velikanu da bude na apsolutnom dobitku, s obzirom da je upražnjenu poziciju u timu "zakrpio" Ektorom Beljerinom, koji je stigao na pozajmicu iz Barselone do kraja sezone.



tagovi

Pedro PoroEktor BeljerinMet DoertiĐed SpensZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara