Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Rokada među Totenhemovim stativama: Golini se vraća u Atalantu, stiže Forster bez obeštećenja

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 19:28

Londonski klub nije iskoristio opciju da za 15.000.000 evra otkupi italijanskog golmana

Letnji prelazni rok nije ni počeo, a u Totenhemu uveliko rade na formiranju igračkog kadra za narednu sezonu. Poslednju promenu u timu londonski tim pretrpeo je među stativama. Kako se i očekivalo, Pevci su vratili Pjerluiđija Golinija Atalanti.

Italijanski golman je u Totenhem stigao pre godinu dana kao pozajmljen igrač kluba iz Bergama, isprva sa ulogom rezerviste Igu Lorisu, potencijalno i kao njegov naslednik u budućnosti. Ipak, odigrao je svega deset utakmica, nijednu u Premijer ligi, i pride je mrežu sačuvao na samo dve. Učinak nedovoljan da ubedi čelnike londonskog kluba da aktiviraju klauzulu u dogovoru o otkupu za 15.000.000 evra. Stoga će se Golini vratiti u Atalantu, potvrdili su Pevci na zvaničnom sajtu.

Izabrane vesti

Njegova zamena već je spremna. Kako pišu engleski mediji, Totenhem je već dogovorio dvogodišnju saradnu sa Frejzerom Forsterom. Iskusni engleski golman stiže kao slobodan igrač, pošto će mu prvog jula isteći ugovor sa Svecima među koje je stigao pre osam godina iz Seltika za 12.500.000 evra. Ove sezone je do kraja decembra bio rezerva, ali je priliku dobio u drugom delu prvenstva usled povrede Aleksa Mekartija. Bila je to prilika za Forstera da zaradi novi ugovor u klubu, ali ga očigledno nije zaslužio (primio 35 golova na 19 utakmica). Mada neće ni žaliti zbog toga s obzirom na narednu destinaciju u karijeri.

Što se Golinija tiče, Italijan se našao u nebranom grožđu. Jer, letos kada je otišao u Totenhem, Atalanta je dovela Huana Musoa iz Udinezea kojeg će ovaj teško skloniti sa gol-linije. Doduše, italijanski mediji ističu da Golini najverovatnije neće ni ostajati u Bergamu, pošto interesovanje za njega pokazuju Fiorentina, Torino i Lacio koji bi mogao da ostane bez Tomasa Strakoše (u pregovorima sa Fulamom).



tagovi

Letnji prelazni rok 2022Pjerluiđi GoliniFrejzer ForsterTotenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara