Havijer Pinola (© AFP)
Havijer Pinola (© AFP)

Riverov štoper polako da se sprema za penziju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.11.20. | 03:07

Veliko slavlje Banfilda nad favoritom – 3:1

Ima dana kad ne vredi dizati se iz kreveta. Mora da je na levu nogu ustao Havijer Pinola. Drugog objašnjenja nema. Iskusan je štoper, naredna utakmica biće mu okruglo 100. u dresu River Plejta. Pouzdan je, da je drugačije ne bi u 37. godini komandovao odbranom velikana iz Buenos Ajresa. Samo što i on, valjda, ima pravo da žute minute – tačnije sekunde – s tim što su ove na meču sa Banfildom koštale favorita poraza u odloženom susretu prvog kola Grupe 3 Kopa lige profesionala Argentine – 1:3.

Već su gosti imali prednost, taman kad se Marselo Galjardo ponadao da bi na 300. meču na klupi Rivera mogao da se izvuče, Maurisio Kuero je probio desnom stranom, bio metar-dva iza Pinole u trenutku kad je dao for, iskoristio činjenicu da je deset godina mlađi, kao tane uleteo u kazneni prostor i u 62. minutu naterao direktnog čuvara da postigne auto-gol. I to posle serije malera, jer je u prvom pokušaju Pinola pogodio Paula Dijaza, lopta se od noge drugog defanzivca odbila na stopalo iskusnijeg, a ovaj nesmotreno savladao Armanija i zapečatio sudbinu domaćina.

Izabrane vesti

U tom trenutku ono malo elana kod Galjardove ekipe je nestalo. Do kraja meča maltene nije mogla da se sastavi, jedino je u nadoknadi Bore pokušao glavom, golman Arboleda čudesno odbranio, sprečio River da „zakuva“ u finišu, pa je Banfild prvi put posle deset godina tukao veliki tim.

Isti onaj tim (prepisanih 11 igrača) koji je pre samo dve sedmice počistio LDU Kito u Kopa Libertadores. Što će reći da je River u ritmu. Za razliku od Banfilda, koji je poslednji takmičarski susret odigrao još 13. marta. I onda se isprsio.

Riveru nije vredelo ni rano vođstvo. U šestom minutu Rafael Santos Bore je posle ubacivanja Nikolasa de la Kruzainače, razočarao izdanjem u polju – glavom pogodio cilj i postao najefikasniji fudbaler ekipe u trenerskoj eri Marsela Galjarda. Kolumbijcu je to bio 42. pogodak pod vođstvom aktuelnog šefa struke, dok je Lukas Alario, sadašnji špic Leverkuzena, ostao na 41.

Da ne bude samo da je Pinola kriv, jubilej Galjarda (300. meč na klupi River Plejta) upropastili su i ostali članovi odbrane, neodlučni da skoče posle ubacivanja s boka, koje su u preokret, takođe udarcima glavom, pretvarali Agustin Fontana (18) i Đulijano Galopo (37).

I onda ta tačka u 62. minutu. Možda je vreme da Havijer Pinola počne da razmišlja šta posle karijere. Ovakve reakcije ne trpe se u velikom klubu. Ugovor mu ionako ističe na leto.



tagovi

Južna AmerikaRiver PlejtriverBanfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara