Migel Anhel Borha (©Reuters)
Migel Anhel Borha (©Reuters)

River u seriji pobeda na Monumentalu, Tigreovoj očajnoj fazi nema kraja

Vreme čitanja: 4min | ned. 02.06.24. | 23:03

Milioneri veliki favoriti u sklopu 4. kola prvenstva Argentine

Duel između River Plejta i Tigrea, koji je deo rasporeda četvrtog kola argentinske Profesionalne lige, odigraće se noćas sa početkom od 01:15 po srednjoevropskom vremenu na stadionu Antonio Vespučio Liberti, odnosno čuvenom Monumental de Nunjezu u Buenos Ajresu.

River Plejt je možda veliki favorit za osvajanje titule, ali je dosta pao na tabeli, pošto je prekinuo pobednički niz u prošlom kolu. Tim se pred ovo 4. kolo pojavljuje kao osmi na tabeli sa šest osvojenih bodova, jedan manje od čak šest klubova koji imaju isti broj poena i četiri manje od vodećeg Rasinga. U uvodna dva kola Milioneri su ostvarili obe pobede, počevši od Sentral Kordobe koju su preslišali sa 3:0, a istim rezultatom, ovoga puta kao domaćini, pobedili su Belgrano.

Izabrane vesti

Međutim, River je kasnije prošao kroz period turbulencije, počevši od rane i iznenađujuće eliminacije u Kupu Argentine od drugoligaša Temperleja, sa kojim je remizirao 1:1, da bi kasnije eliminisan na penale. Ubrzo posle toga tim se suočio sa Argentinos Juniorsom u gostima, izgubivši minimalnim rezultatom. Stvari su se vratile na pravi put kada je uspeo da potvrdi renome protiv Deportiva Tačire iz Venecuele i pobedi sa 2:0 kod kuće u šestom i poslednjem kolu grupne faze Kopa Libertadores. Kao rezultat toga, Milioneri su imali najbolju kampanju u Grupi H, plasiravši se u osminu finala sa velikom lakoćom, pošto su imali učinak bez poraza sa pet pobeda i jednim remijem.

Zapravo, za ovu utakmicu moramo uzeti u obzir njihov učinak kao domaći tim, gde su zaista veoma jaki. River Plejt dolazi iz četiri uzastopne pobede kod kuće i nije izgubio nijedan meč na Monumentalu u tekućoj godini i zato trener Martin Demikelis ima na umu da izvede najbolje što ima na raspolaganju. To znači da ne bi mnogo menjao sastav u odnosu na onaj koji je u četvrtak savladali Deportivo Tačiru.

01.15: (1,25) River Plejt (6,00) Tigre (11,0)

U principu, El Miljonario bi zadržao većinu onih koji su pobedili venecuelanskog predstavnika, ali postoje dobre šanse da se u formaciju vrati napadački dvojac. Zato bi startnu postavu mogao da napusti Pablo Solari, umesto koga bi nastupio ofanzivac Fakundo Kolidio i sa Migelom Anhelom Borhom činio napadački dvojac. S druge strane, glavna nedoumica je Načo Fernandez, koji je propustio poslednja dva meča zbog udarca u leđa na utakmici protiv Temperleja i mogao bi ponovo da se pojavi sada protiv Matadora, mada će sve zavisiti od toga kako će odgovoriti iz medicinskog odeljenja.

Sa druge strane, čini se da strašnoj Tigreovoj fazi nema kraja u prvoj polovini sezone. Klub se početkom godine takmičio u Kupu profesionalne lige, zabeleživši najgoru kampanju među 28 učesnika, pošto je na kraju osvojio samo pet bodova u 14 odigranih kola. Tokom ovog perioda pobedio je samo u jednom meču, dva puta remizirao, a u ostalih 11 navrata bio je poražen. Ni u Profesionalnoj ligi stvari nisu krenule drugačije za Tigre. Sa dva poraza i remijem ostaju bez pobede na startu takmičenja. U poslednjem odigranom kolu, na svom terenu poraženi su od Rasinga sa 4:0.

Trenutno, Tigre zauzima 27. mesto, pretposlednje na tabeli, sa samo jednim bodom i jednim postignutim i šest primljenih golova. Zapravo, ekipa koju predvodi Sebastijan Domingez sada ima neverovatan niz od deset mečeva bez pobede, uz osam poraza i dva nerešena ishoda. S obzirom na to da su već imali izuzetno lošu kampanju u Liga kupu, a da se i dalje kotiraju na najnižim pozicijama u Profesionalnoj ligi, velika je verovatnoća da će se tim do kraja sezone boriti da ne ispadne u niži rang.

Za ovaj okršaj u gostima, protiv jedne od najmoćnijih ekipa u zemlji, Tigre sigurno stiže u inferiornom stanju. Ipak, zanimljivoje što, od kada su se vratili u elitni rang pre tri godine, Matadori imaju izbalansiran učinak protiv River Plejta, uz pobedu, remi i jedan poraz, koji su pretrpeli početkom prošle godine na svom terenu.

--------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Marselj na Velodromu, Fajenord na De Kajpu ili možda Benfiku na Da Lužu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

ARGENTINA 1 - 4. KOLO

Subota

Rasing - Deportivo Rijestra 1:0 (0:0)

/Solari 90/

Nedelja

Velez - Atletiko Tukuman 1:1 (0:1)

/Akvino 62 - Koronel 31/

Belgrano - Argentinos Juniors 1:0 (0:0)

/Eredija 66/

Platense - Boka Juniors U TOKU

Sentral Kordoba - Taljeres U TOKU

Rosario - Lanus U TOKU

Ponedeljak

01.15: (2,25) Instituto (3,20) Himnasija LP (3,40)

01.15: (1,25) River Plejt (6,00) Tigre (11,0)

23.55: (1,75) San Lorenco (3,45) Sarmijento (5,20)

Utorak

02.15: (3,05) Defensa i Hustisija (3,10) Independijente (2,50)

02.15: (1,83) Estudijantes (3,40) Godoj Kruz (4,70)

20.00: (3,50) Barakas Sentral (3,20) Urakan (2,20)

Sreda

01.00: (2,65) Banfild (3,00) Njuels (2,95)

01.00: (3,15) Independijente Rivadavija (3,10) Union (2,45)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1River PlejtTigre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara