Detalj sa meča (AFP)
Detalj sa meča (AFP)

River i Botafogo bliži četvrtfinalu Kopa Libertadoresa

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.08.24. | 04:47

Izabranici Marsela Galjarda slavili kao gosti protiv Taljaresa (0:1), dok su crno-beli kod kuće bili bolji od Palmeirasa (2:1)

Nakon prvih utakmica osmine finala Kope Libertadoresa, fudbaleri River Plejta i Botafoga su bliži plasmanu među osam najboljih. Argentinski sastav je u utakmici punog inteziteta savladao u gostima Taljeres sa 1:0 (0:0), dok su crno-beli u brazilskom obračunu na svom stadionu pobedili Palmeiras sa 2:1 (2:1).

Kakva je utakmica viđena u Kordobi, pred 50.000 domaćih pristalica. Na kraju je doslovno puštena krv. Ozbiljni startovi i ratobornsot je bila viđena tokom svih 90 minuta, baš ono što i oćekujemo od najboljeg južnoameričkog fudbala. Taljeres je na krilima svojih pristalica imao inicijativu u prvih 45 minuta, pogotovo na samom startu kada je u nekoliko navrata na velike muke stavio protivničkog golmana Frenka Armanija. Ipak, rezultat se nije promenio do odlaska na veliki odmor.

Izabrane vesti

Po povratku, situacija je mic po mic krenula da se menja i izabranici Marsela Galjarda su krenuli da preuzimaju sve veći deo travnatog pravougaonika.

Ključan detalj se dogodio na tačno sat vremena ige kada je direktni crveni karton zaradio štoper domaćih, Lukas Suarez. Reklo bi se, pomalo i prestrogo. Jeste neoprezno nagazio na nogu protivnika, ali nije to bio pogibejni start.

Ipak, i sa igračem manje, domaćini su uspeli da povedu samo šest minuta kasnije kada je posle uigrane akcije iz prekisa mrežu zatresao Matijas Katalan. Međutim, posle pregledanog VAR snimka, vidi se da je iskusni defanzivac bio u ofsajdu tako da je gol poništen.

Kada je izgledalo da će meč biti završen nerešenim ishodom, River je uspeo da iskoristi brojčanu prednost i postigne pobedonosni gol na četiri minuta pre zaustavnog vremena. On je delo centralnog beka Paula DIjaza koji je time krunisao sjajnu partiju ove večeri čime je doneo možda i zlata vredan trijumf svom timu.

U drugom derbiju večeri. Botafogo je takođe opravdao ulogu favorita, međutim ima samo gol prednosti pred revanš. Prilično ujednačen meč je odigran u Rio de Ženeiru koji je obeležio napadač domaćih Igor de Kruz golom i asistencijom. Najpre je u 22. minutu asistirao Luizu Enrikeu, da bi se i sam našao u ulozi strelca u 39. Šest minuta pre toga je Maurisio nakratko doveo rezultat do poravnanja.

KOPA LIBERTADORES – OSMINA FINALA (PRVI MEČEVI)

Utorak

Gremio – Fluminense 2:1 (0:0)

/Reinaldo 74pen, 77 – Lima 58/

Sreda

Kolo Kolo – Junior 1:0 (0:0)

/Pizaro 76/

San Lorenco – Atletiko Mineiro 1:1 (1:0)

/Kueljo 17 – Paulinjo 58/

Penjarol - Strongest 4:0 (3:0)

/Fernandez 9, Silvera 16, Baez 39, Batista 72/

Četvrtak

Botafogo - Palmeiras 2:1 (2:1)

/Enrike 22, Kruz 39 - Maurisio 33/

Taljeres Kordoba - River Plejt 0:1 (0:0)

/Dijaz 86/

23.55: (3,00) Nasional (3,05) Sao Paulo (2,55)

Petak

02.30: (1,15) Flamengo (8,00) Bolivar (16,0)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresBotafogoTaljeres KordobaRiver PlejtPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara