Rivalstvo staro ceo vek

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.11.19. | 11:41

Nije prijateljska...

Tri dana posle argentinskog „klasika“ protiv Brazila u saudijskom Rijadu i urugvajskog gostovanja u Budimpešti, dva dvostruka šampiona sveta će odigrati prijateljsku utakmicu u Tel Avivu. Naravno, iza svega stoji dobra finansijska ponuda savezima da deo južnaomeričkog šmeka oseti i ne baš fudbalski Izrael.

A kada se na terenu nađu Argentina i Urugvaj, tu nema baš mnogo toga prijateljskog.

Izabrane vesti

Rivalstvo dve reprezentacije je staro ceo vek, ali se prethodnih godina nekako razblažilo jer se nisu sastajali često. Samo jednom u poslednje dve godine kada su se sastali u kvalifikacijama za Mundijal i kada je meč na mitskom Sentenariju u Montevideu završen bez golova. Argentincima je tada gorelo pod nogama, Urusi su već bili u dobroj situaciji i imali otvoren put ka Rusiji.

Reč je o dva slična mentaliteta i temperamentnim igračima što je u prošlosti umelo da rezultira prljavim i grubim utakmicama. Ni sada se ne očekuje baš neki lepršav fudbal. Pogotovo što će Argentinci posle „klasika“ s Brazilom odmoriti neke od ključnih igrača, verovatno Mesija i Aguera. A to će dati novu šansu selektoru Skaloniju da nastavi sa procesom rekonstrukcije tima i afirmacijom nekih mlađih igrača koji je započeo posle Kopa Amerika letos. Šansu su do sada iskoristili Lautaro Martinez, Dibala, Lo Selso, Alario, Paredes... Biće ovo verovatno i prilika da Lautaro i Dibala još jednom pokažu da mogu da postanu ozbiljan tandem.

Verovatno će i Urugvajci promešati karte s obzirom da su neki igrači došli na okupljanje nedovoljno oporavljeni i nespremni poput Suareza, Godina, Kaseresa... Šansu bi trebalo da dobiju neki mlađi poput Bruna Mendeza, Brajana Rodrigeza, Maksija Gomeza...

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara