Džarel Kvansa (©Reuters)
Džarel Kvansa (©Reuters)

Rivali Orlića iz grupe stigli do finala: Izrael šokirao Francuze, Englezi okrenuli Italijane

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 22:12

Na Svetsko prvenstvo za igrače do 19 godina kao petoplasirana selekcija Eura ide domaćin Slovačka

Prepuni optimizma otišli su Aleksandar Jović i njegovi fudbaleri u Slovačku na Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina. Kroz izjave se pominjalo i zlato, na papiru se očekivao prolaz u polufinale, u svojim rukama imali su treće mesto i plej-of za učešće na Mundijalitu u Indoneziji, međutim, vratili su se pognutih glava i praznih šaka.

Učešće u grupnoj fazi završili su kao poslednji, iza maksimalne Engleske, drugoplasiranog Izraela i Austrije, protiv koje im je odgovarao i remi u borbi za treće mesto. Ipak, poraženi su 2:3.

Izabrane vesti

Kritična odbrana i ne posebno raspucan napad skupo su koštali Jovića i omladinsku reprezentaciju Srbije, ali malo će im biti lakše posle današnjih rezultata. Oba rivala iz grupe, Engleska i Izrael, potvrdili su kvalitet i plasirali se u finale! Što se tiče Austrije, ona je u meču za peto mesto i put na Svetsko prvenstvo poražena od domaće Slovačke 0:1, ali treba imati u vidu da je ekipa Martina Šerba celo drugo poluvreme igrala s igračem manje. Iskoristili su to Slovaci i preko Samuela Kopašeka iz Žiline u 64. minutu stigli do izuzetno vredne pobede.

Što se tiče polufinalnih okršaja, Englezi protiv Italijana potvrdili fantastičnu formu. Pobedili su 2:1, iako su Azuri vodili od 12. minuta pogotkom Juventusove nade Fabija Miretija iz penala. Preokret su režirali Bristol Sitijev Aleks Skot i Liverpulov Džarel Kvansa golovima u 58. i 82. minutu. Za prolaz u finale i niz od devet pobeda i jednog remija u prethodnih deset utakmica. U kojima su Englezi primili samo dva gola!

Odličan niz u takmičarskim utakmicama imala je i Francuska do večerašnjeg susreta sa Izraelom. Trikolori su iza sebe imali devet pobeda i jedan poraz, a u pripremama za Euro dvaput su odmerili snage upravo sa Izraelom i oba puta je bilo 1:1. Nisu Londri Šovan i njegovi puleni izvukli pouke iz tih mečeva. Večeras je Izrael napravio korak više i pobedio 2:1.

Vetar u leđa dao im je autogol Avrovog defanzivca Sulejmana Turea u 29. minutu. U 57. je El Jam Kancepolski duplirao prednost, a sve što su mladi Francuzi uspeli da učine bio je pogodak Sošoovog Alana Viržinijusa u 62. minutu. Disciplinovana i borbena selekcija Ofira Haima uspela je do kraja da sačuva prednost i izbori finale.

Prethodni duel Engleske i Izraela u grupnoj fazi dobili su Englezi 1:0, iako za njih taj meč nije imao rezultatski značaj jer su već bili obezbedili prvo mesto, dok je Izraelcima bilo važno da ne dožive debakl u slučaju da Srbija pobedi Austriji. To se, mimo očekivanja, nije dogodilo...

EVROPSKO PRVENSTVO ZA OMLADINCE - POLUFINALE (SLOVAČKA)

Engleska - Italija 2:1 (0:1)

/Skot 58, Kvansa 82 - Mireti 12 pen/

Francuska - Izrael 1:2 (0:1)

/Viržinijus 62 - Ture 29 ag, Kanceopolski 57/


tagovi

omladinski fudbalEURO U19

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara