Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ritam elitnog takmičenja stigao do Pireja: Olimpijakos prokockao 3:0 protiv Fenerbahčea (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.04.24. | 20:57

Golovi Stevana Jovetića i Dušana Tadića u pobedi crveno-belih od 3:2

Kada gledate onakve mečeve, vrhunski fudbal i žestok ritam, kao u prvim okršajima četvrtfinala Lige šampiona, onda ne možete da ne budete motivisani da probate to da preslikate i na dva nivoa niže takmičenje kao što je Liga konferencije. Okršaj u Pireju je po kvalitetu i uzbuđenjima maksimalno opravdao fazu završnu fazu jednog evropskog takmičenja, Olimpijakos je već večeras mogao da slavi odlazak u polufinale, pošto je imao tri gola prednosti, ali je Fenerbahče ipak previše kvalitetan tim da bi tako lako bio eliminisan - 3:2 (2:0).

Sastav Hose Luisa Mendilibara je na fantastičan način otvorio oba poluvremena. Odbrana Fenerbahčea nije dobro reagovala na visok presing domaćina, pa je individualnim greškama čašćavala domaći tim. Ogromne zasluge za prva dva gola idu na adresu fenomenalnog kapotena Olimpijakosa Kostasa Fortunisa. U osmom minutu sjajni vezista je presekao loptu koju je nesmotreno pred svoj kazneni prostor poslao Čaglar Sojundžu, a onda je došao u svoju omiljenu zonu i poslao neodbranjiv udarac sa ivice kaznenog prostora.

Izabrane vesti

Fortunis se u 32. minutu na sličan način stuštio ka golu gostiju, ali je prevario defanzivce Fenerbahčea, pošto se umesto udarca, odlučio za dodavanje Stevanu Jovetiću. Crnogorski napadač je pronašao put do protivničke mreže iskosa sa leve strane.

Ekipa Ismaila Kartala je na sličan način otvorila i drugo poluvreme, pošto se posle greške i oklevanja Radeta Krunića otvorio kontranap domaćina, koji je Čikinjo pretvorio u treći gol na dodavanje El Kabija.

Mnogo toga je bilo neobjašnjivo u igri Fenerbahčea tokom uvodnih sat vremena utakmice, ali je ovo previše kvalitetan tim da bi tako lako bio otpisan. Doduše, ni Olimpijakos nije toliko bolji da bi baš sa tri gola prednost otišao u Instanbul. Recos je za poklone gostujuće odbrane uzvratuio u 68. minutu, kada je neporezno statovao na Brajta Osaji Samuela, koji se već oslobio lopte, ali ga je štoper Olimpijakosa zakačio.

Dušan Tadić je u 68. minutu rutinski pogodio sa bele tačke, a šest minuta kasnije Fener se potpuno vratio u život. Sve je krenulo ispucavanjem Livakovića, te odigravanjem Džeka na centru, a onda se lopta posle nekoliko razmenjenih pasova očas posla našla pred protivničkim golom. Šimanski u samoj završnici odigrao za Irfana Džan Kavedžija, koji je iz neposredne blizine postavio konačan rezultat utakmice.

Utakmica na Karaiskakiju bila je u najmanju ruku na nivou same završnice Lige Evrope, ako ne i elitnog takmičenja, ali je zato onaj u Plzenju, između Viktorije i Fjorentine bio ispod svake kritike (0:0). Domaćin je utakmicu završio praktično bez ijedne ozbiljnije prilike, mada ih nije mnogo imao ni gostujući tim. Ipak, Fjorentina je imala 70 odsto loptu u svom posedu i nekoliko konktetnijih pokušaja pred protivničkim golom, ali je Matrin Jedlička ostao nesavladan. U svakom slučaju, ekipa Vinćenca Italijana će biti veliki favorit za prolazak u polufinale narednog četvrtka.

IGA KONFERENCIJE – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Olimpijakos - Fenerbahče 3:2 (2:0)

/Fortunis 8, Jovetić 32, Čikinjo 57 - Tadić 68, Kaveči 74/

Viktorija Plzenj - Fjorentina 0:0

21.00: (1,65) Aston Vila (3,70) Lil (5,60)

21.00: (1,90) Klub Briž (3,50) PAOK (4,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Dušan TadićStevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara