Rio na nogama

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.10.19. | 10:43

River čeka rivala u finalu Kopa Libertadoresa, Flamengo ili Gremio?

River slavi i čeka rivala u finalu Kopa Libertadoresa. Četa Marsela Galjarda izdržala je u paklu Bombonjere u spektaklu koji može da pruži samo Superklasiko sa Bokom. Toliko strasti, rivaliteta, pa i mržnje ako želite. Tresla se Argentina noćas, Boka je slavila sa 1:0 (0:0), ali je River Plejt taj koji ide u borbu za najvrednij itrofej u Južnoj Americi zbog 2:0 iz prvog obračuna na Monumentalu.

Strašan fudbal viđen je i u prvom polufinalnom susretu Kopa Libertadoresa između Gremija i Flamenga u Porto Alegreu. Konačnim rezultatom može da bude daleko zadovoljniji domaćin, koji je stigao do izjednačenja u 88. minutu, zahvaljujući golu Pepea i sačuvao nadu za plasman u veliko finale (1:1).

Izabrane vesti

Flamengo će ozbiljno žaliti zbog tog trenutka, jer je vodio golom Bruna Enrikea od 69. minuta, ali pre svega zbog činjenice da su mu poništena čak tri pogotka nakon asistencije iz VAR sobe. Prvo je poništen pogodak Ribeiru u 20. minutu nakon što je utvrđeno da je Gabigol odgurnuo jednog protivničkog igrača bez lopte, a potom i dva gola napadača na pozajmici iz Intera.

Upravo bi Gabigol mogao da bude proglašen za Flamengovog tragičara, poništeni su mu golovi u 24. i 80. minutu, a nije uspeo da iskoristi još nekoliko izglednih šansi.

Jedini deo utakmice u kojem je Gremio imao više od igre bio je početak prvog poluvremena, tada su dve odlične šanse imali Everton i De Souza, ali se u oba navrata istakao iskusni Dijego Alves. Ostatak meča u potpunosti je pripao ekipi Žorža Žesusa, koja će biti veliki favorit u revanšu na Marakani u Rio de Žaneiru 24. oktobra.

Flamengo je dobio tri prethodna okršaja na svom terenu protiv ovog rivala i očekuje se da će to učiniti i ovoga puta.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara